Ecmea (Aechmea)
Aechmea sunt plante care fac parte din familia Bromeliaceae, un grup care include cel putin 3,400 de specii.
Ecmea (Aechmea) - Conditii de crestere
- Lumina: lumina indirecta sau umbra moderata. Nu va expuneti plantele de Ecmea la lumina directa a soarelui.
- Apa: Necesita apa moderat. Schimbati frecvent apa din ghiveci pentru a evita infestarile cu bacterii.
- Temperatura: Pot suporta temperaturile foarte ridicate insa nu pentru mult timp.
- Sol: Se pot dezvolta in orice tip de sol deoarece acestea sunt plante din punct de vedere tehnic, care isi folosesc radacinile pentru sprijin.
- Ingrasamant: Fertilizati cu usurinta cu un ingrasamant lichid in timpul sezonului de crestere. Puteti folosi ingrasamantul foliar Cropmax.
Ecmea (Aechmea) - Inmultire
Dupa ofilirea plantei mama, aceasta poate fi taiata, lasand lastarii sa se dezvolte in acelasi ghiveci.
Soiuri - Ecmea (Aechmea)
Cele mai frecvente doua soiuri de aechmea (ecmea) includ A. chantinii si A. Fasciata. A. chantinii se distinge prin dungi intunecate orizontale in frunzele sale, in timp ce A. Fasciata are urna de argint-verde frunze solide. Alte bromeliade includ A. blumenavii, care se dezvolta in pozitie verticala si are o culoare verde deschis, si A. ,,Fosters Favorite", care este o planta cu crestere mai mica, cu frunze rosiatice. A. "Blue Tango" prezinta frunze inguste, de culoare verde deschis, cu o bractea spectaculoasa de flori albastre. A. "Del Mar" este o bromelie albastra mai mica.
Aechmea (ecmea) - Sfaturi pentru cultivator
Aechmea (ecmea) este o planta ornamentala excelenta. Cea mai importanta regula care trebuie respectata este schimbarea apei constant. Plantelor le place sa se dezvolte in ghivece cu drenaj absolut perfect. Apa ar trebui sa curga chiar prin gaurile de ghiveci, lasand in urma doar compost usor umed. Nu replantati adanc, deoarece acest lucru va ucide planta. Aechmea cu frunze mai deschise sau argintii poate fi adaptata incet la niveluri mai ridicate de lumina.
Aechmea (ecmea) - Daunatori
Aechmea sau ecmea poate fi atacata de paduchii testosi, lanosi si acarieni.
O boala care poate ataca Ecmea este fainarea.
Citeste si articolul despre Acalypha.