Ardeiul broastei (Polygonum persicaria)
Ardeiul broastei, sau dupa denumirea sa stiintifica Polygonum persicaria este o buruiana, anuala, dicotiledonata, care se inmulteste prin seminte. Radacina Ardeiului broastei este ramificata. Ardeiul broastei poate fi observat pe suprafata solurilor fertile, care sunt bogate in azot si bine aerisite.
Pentru a recunoaste ardeiul broastei, haideti sa vorbim putin si despre aspect:
Ardeiul broastei (Polygonum persicaria) are cotiledoanele lungi-ovale, cu varful rotund si o culoare de verde inchis sau rosu. Cotiledoanele sunt de cel putin 3 ori mai lungi decat late.
Frunzele adevarate ale ardeiului broastei sunt mai late in zona de mijloc si au pete inchise la culoare in partea superioara. Frunzele sunt scurt petiolate.
Tulpina poate avea o inaltime maxima de 90 de centimetri. Florile ardeiului broastei sunt de dimensiuni mici si au culoare roz sau alba.
Perioada de germinare a Ardeiului broastei (Polygonum persicaria) are loc in primavara-vara, iar adancimea de germinare nu ar trebui sa depaseasca 1-3 centimetri.
Perioada de inflorire a Ardeiului broastei este in lunile iulie-septembrie, aceasta planta putand produce un numar cuprins intre 200 si 800 de seminte per planta.
Pentru a nu produce pagube insemnate in culturile in care apare ardeiul broastei, este recomandat in functie de locul in care apare sa folositi erbicide specifice.
Erbicide pe care le puteti folosi pentru a combate Ardeiul broastei (Polygonum persicaria):
Adengo 465 SC – Este un erbicid care are capacitate de reactivare, iar din acest motiv poate fi cel ideal pentru buruienile care apar dupa ploaie.
Titus 25 DF – Acesta este un erbicid sistemic ideal pentru combaterea buruienilor anuale si perene.
Citeste si articolul despre Ridichea salbatica.