Pepeni
Ingrijirea pepenilor in procesul de dezvoltare:
Pepenii in crestere necesita intre 10-15 litrii de apa pe saptamana, asigurati-va ca nu uitati sa ii udati cand sunt perioade secetoase....
DESPRE PATRUNJEL
Patrunjelul este o planta bienala cu frunze verzi stralucitoare, asemanatoare penelor. Iata cum sa cultivi patrunjel in propria gradina.
Aceasta planta populara este utilizata in...
Pastarnac
Pastarnacul este o leguma radacinoasa de culoare crem, sub forma de morcov, poate fi consumat crud, dar este consumat prajit sau fiert. Pastarnacul are o coaja subtire, cafenie, care...
Morcovi:
Cat de important un sol de calitate:
Pregatirea adecvata a solului este extrem de importanta pentru cresterea morcovului! Daca radacinile morcovului nu pot creste usor neobstructionate,...
Mazare
Mazarea verde creste sub forma de semintele mici, sferice, care provin din pastai produse de planta .
Acestea fac parte din dieta umana de sute de ani si sunt consumate in intreaga lume....
Macrisul
Ce este Macrisul?
Macrisul este o planta perena fascinanta, utilizata in intreaga lume si cultivata pentru o mare varietate de utilizari. Desi datorita gustului sau intepator, este...
Despre Hrean
Problema cea mai comuna cu care se confrunta gradinarii in legatura cu cultivarea hreanului nu este cum sa-l creasca, ci cum sa-l impiedice sa creasca acolo unde nu-l doresc. Pentru a...
Fasole
Cateva reguli pentru plantarea corecta de fasole:
Perioada de plantare: pastaile de fasole se vor planta la sfarsitul lunii aprilie, cand temperatura este in crestere. Aceasta poate fi...
Dovlecel
Multi gradinari va vor spune ca dovleceii practic cresc singuri, iar plantele pot produce o recolta abundenta. In timp ce dovleceii sunt un cultivator prolific, asta nu inseamna ca nu...
Dovleac
Perioada optima de plantare:
Dovlecii se dezvolta cel mai bine atunci cand semintele sunt plantate direct in pamant. Asteptati pana cand temperatura solului ajunge la 20 de grade Celsius...
Conopida, Brassica oleracea var. botrytis, este o planta legumicola erbacee anuala sau bienala din familia Brassicaceae crescuta pentru partile ei comestibile. Plantele de conopida au radacini...
Ciuperci
Beneficiile nutritionale ale consumului de ciuperci:
Nu poti gresi cu ciupercile, sunt lipsite de grasimi, cu continut scazut de sodiu si de calorii plus ca nu au colesterol. Sunt, de...