Categorii

Brad


Brad

Brad

ABIES ALBA

O alegere populara ca pom de Craciun, acest tip de brad produce, de asemenea, uleiuri si rasini aromate si este utilizat pentru fabricarea hartiei. Acesta este ingust, creste intr-o forma simetrica, piramidala pana la conica, cu ace plate, stralucitoare, de culoare verde inchis, de pana la un centimetru lungime. Acesta este sensibil in general la caldura. Nu este foarte tolerant fata de climele urbane, dar ramane o alegere obisnuita ca arbore peisagistic.

ABIES KOREANA ( Brad Corean )

Bradul corean este una dintre speciile mai mici de brad. Creste incet si se potriveste in majoritatea peisajelor. Aceasta conifer incepe sa produca conuri atunci cand arborele are o inaltime mai mica de trei metri. Conurile distinctive apar la sfarsitul primaverii si vin in nuante de albastru sau violet. Frunzele sunt mici si pot ajunge pana la maxim 5 centimetri, verde-inchis stralucitor pe suprafetele superioare si argintiu pe partea inferioara. Aceasta specie creeaza un pom de Craciun bun, datorita dimensiunilor sale mici.

ABIES CONCOLOR ( Bradul Argintiu )

Aceasta specie de brad produce un ulei esential cu un parfum de pin. Frunzele aplatizate au o lungime de 5 pana la 10 centimetri, de culoare verde inchis lucios, cu doua dungi albicioase pe partile inferioare.

ABIES CEPHALONICA ( Bradul de Grecia )

Acesta specie de brad ce poate fi adaugata la arbore de talia 1-2, poate atinge inaltimi intre 25 si 35 de metri, diametru trunchiului poate ajunge pana la 1 metru. Este originar din Grecia. Are ace subtiri si ascutite ceea ce il face diferit fata de restul speciilor. Acele acestuia au o culaore verde-inchis.

ABIES CEPHALONICA

ABIES HOMOLEPIS ( Brad de Nikko)

Aceasta specie de brad este originara din Japonia, face parte din arborii de talia 1, si poate atinge inaltimi de circa 40 de metri, diametrul trunchiului de 1,5 metri. Coroana are forma de con, acele acestuia sunt dese, de culoare verde inchis. Un aspect ce il face diferit este ca acele sunt lucioase pe partea superioara si albe pe cea inferioara. Lungimea conurilor este de maxim 12 centimetri si 4 latime.

ABIES HOMOLEPIS

ABIES LASIOCARPA (Brad de Arizona)

Acesta poate fi adaugat la specia de arbore de talia a 2a, si este originar din Arizona. Coroana este conica si are nuante albastrui, acele cresc in sus, pe suprafata ambelor fete se pot observa dungi albastre-gri.

ABIES LASIOCARPA

ABIES NORDMANNIANA (Brad de Caucaz)

Arbore de talia 1, deosebirea acestuia fata de restul este coroana care are forma piramidala si este densa. Poate atinge inaltimi si de circa 60 de metri, diametrul trunchiului poate ajunge si la 2 metri, frunzele sunt aplatizate si au o culoare verde inchis. Lungimea conurilor este intre 10 - 20 de centimetri, latimea de maxim 5 centimetri.

ABIES PROCERA (Brad Nobil)

Aceasta specie face parte din arborii de talia 1, coroana acestora este ingusta cu o forma piramidala. Este originar din Statele Unite si poate atinge inaltimi de pana la 70 de metri, diametrul trunchiului masurand chiar si 2 metri. Acele sunt dese si ascutite, culoarea acestora fiind verde-albastrui. Lungimea conurilor poate atinge maxim 22 de centimetri, acestea fiind drepte.

ABIES PROCERA

Inmultirea brazilor este posibila prin mai multe metode:

1.Prin seminte: Recoltati conurile care sunt in stadiu de parga. Ideal este sa luati semintele de la baza conurilor, datorita faptului ca cele aflate in varf cel mai probabil sunt sterile.

2.Prin altoire: Aceasta metoda functioneaza cel mai bine in cazul brazilor argintii. Este greu de executat, dar poate fi facuta perfect de specialisti.

3.Prin butasi: Aceasta metoda nu prea este recomandata deoarece, ce rezulta prin procesul de butasire se dezvolta anormal.

Puteti citii si articolul despre Carpen.

Produse recomandate