Principala metoda de aplicare a tratamentelor fungice la cais este stropirea prin intermediul echipamentelor de pulverizare terestre cum ar fi o pompa de stropit. Acestea asigura o imbaiere completa si eficienta a intregii plantatii, evitand insa scurgerile care pot afecta solul.
Dupa folosirea completa a solutiei de stropit, atat ambalajele din care provine produsul, cat si pompele folosite in livada trebuie clatite bine cu apa. Este important ca substantele utilizate in tratamentele fungice la cais sa nu ajunga pe sol sau in apa.
Alegerea substantelor potrivite pentru stropirea pomilor este influentata de specie, etapa de vegetatie, varsta plantatiei, conditiile climatice specifice zonei in care se gaseste livada sau gradina si rezerva de boli si daunatori. In functie de etapa de vegetatie in care se realizeaza (primavara sau toamna, dupa caderea frunzelor), aplicarea tratamentele fitosanitare are rol preventiv sau de ameliorare a bolilor provocate de daunatori. Preventia este insa esentiala, pentru ca astfel de boli, odata instalate, pot aduce pagube insemnate in livada sau gradina, sau pot compromite definitiv productia de fructe.
In combinatie cu fungicidele folosite la cais puteti utiliza si un ingrasamant foliar Cropmax sau un regulator de crestere Tron Ph.