Acarienii plantelor
Cum să identificați și să scăpați de acarienii plantelor
Dacă veți cultiva plante, din păcate veți avea de-a face cu dăunători precum acarienii plantelor!
Ce sunt acarienii plantelor și de ce sunt o problemă atât de mare:
În primul rând, niciunul dintre noi nu dorește creaturi mici care dauneaza plantelor noastre.
Motivul este pentru că acești mici paianjeni se hrănesc de fapt cu plantele dvs. și le scurg de nutrienți valorosi. De fapt, dacă nu scăpați de ei, vă pot ucide plantele! Sunt paianjeni de mici dimensiuni, greu de observat cu ochiul liber, dimensiunile acestora fiind in medie mai mici de 1 milimetru.
Câteva sfaturi de bază pentru prevenirea și combaterea acarienilor de plante:
1.Creșteți hidroponic dacă este posibil - În primul rând, dacă creșteți hidroponic, atunci vă puteți reduce foarte mult șansele de a lupta împotriva acestor dăunători. Asta pentru că preferă solul și se înmulțesc cu ușurință în acest mediu de creștere. Din acest motiv, dacă crești în interior, folositi un mediu de creștere steril, fără sol.
2.Începeți să luptați împotriva dăunătorilor imediat - Dacă ați identificat o problemă a dăunătorilor sau oricare dintre simptomele acarienilor, atunci nu așteptați!
3.Carantinați camera in care cultivati - Dacă creșteți în interior, este util să aveți o zonă de „carantină” înainte de a intra în camera dvs. de creștere efectivă, unde puteți scoate pantofii care ar putea avea pământ din exterior, îmbrăcăminte etc. Sau orice altceva care vă poate permite pentru a aduce accidental dăunători în camera dvs. de creștere. Ideea aici este că doriți să vă mențineți camera de creștere reală cât mai „sterilă” posibil.
Cele mai eficiente insecticide impotriva acarienilor sunt:
Vertimec 1.8 EC – Acest produs poate combate daunatorii care sunt rezistenti la insecticidele ce fac parte din grupa piretroizilor sau organofosforicelor.
Milbeknock - este un insecto-acaricid pe baza de milbemectin. Este utilizat in culturile horticole si poate combate un spectru larg de acarieni si insecte cum ar fi musculita alba de sera, afide, lepidoptere, cicade, etc.
Inapoi la Acarieni.