Categorii

Cum combatem fainarea la salata - Erysiphe cichoracearum

Simptome - Combatere - Fainarea Salatei


Fainare Salata

Fainarea Salatei - Erysiphe cichoracearum

Aceasta boala a fost descoperita initial in SUA in anul 1931, in Romania in 1976 si se manifesta pe partea superioara a frunzelor de salata sub forma unei pasle de culoare alba, foarte fina, care in scurt timp capata un aspect fainos. Frunzele devin galbene, urmand sa isi piarda luciul si uscandu-se.

Ciuperca ataca salata atunci cand gradul de umiditate este foarte ridicat, lumina este prea puternica sau temperaturile depasesc 28-30 de grade.

Raspandirea ciupercii are loc cu ajutorul sporilor.

Metode de prevenire si fungicide specifice fainarii la salata:

Pentru a evita aparitia ciupercii recomandat este sa aveti un program de udare regulat sau cultivarea semintelor sanatoase.

Ortiva top: actioneaza asupra unui numar mare de boli, are efect preventiv si curativ, prin activitate de contact, este recomandat sa fie utilzat in culturile de camp. Se va aplica la un interval de 8-14 zile.

Amistar - este un fungicid polivalent cu spectru larg de combatere a bolilor.

Signum - un produs inovativ care imbina o combinatie unica de doua substante active noi cu moduri de actiune diferite.

Topas 100 EC - un fungicid sistemic local translaminar in frunze, care combate diferitele specii de fainare.

Fainare salata

Va invitam sa cititi si articolul despre Putrezirea Coletului.