Categorii

Zamosita (Hibiscus trionum) - Masuri de combatere

Aspect - Metode de combatere


Zamosita

Zamosita

Zamosita este un arbore care formeaza tufe de maxim 2 metri inaltime si este originar din China. Se dezvolta spontan in gradini si poate fi plantata si ca planta ornamentala. Mai este denumita si cavan, nalba mare sau macul ciorii. Se dezvolta ideal in zonele calduroase, uraste zonele care au clima temperata.

Zamosita – Aspect

Zamosita este un arbust viguros care se dezvolta vertical si poate fi modelat prin taieri repetate. Zamosita are frunzele ovoide si cu marginile usor dantelate, culoarea acestora fiind de verde intens, iar florile au diametrul de 8-10 centimetri si culoarea alba sau violet.

Partea aeriana a plantei se poate folosi in scop terapeutic. Preparatele pe baza de zamosita se recomanda de obicei in cazul afectiunilor digestive, afectiuni urinare, etc. In uzul extern plantele de zamosita sunt recomandate pentru abcese, entorse, eczeme, etc. Perioada de inflorire a zamositei este aproape de sfarsitul verii pana in toamna. Aceasta planta poate produce intre 500-1000 de seminte.

Zamosita - Metode de combatere

Sekator Progress OD – Acest erbicid cu efect sistemic este ideal pentru a combate buruienile dicotiledonate anuale si perene.

Dicopur D – Acest erbicid cu rol sistemic, este de tip hormonal, absorbindu-se prin frunze.

Zamosita

Citeste si articolul despre Cuscuta.

Produse recomandate