Categorii

Pepeni


Pepeni

Pepeni

Ingrijirea pepenilor in procesul de dezvoltare:

Pepenii in crestere necesita intre 10-15 litrii de apa pe saptamana, asigurati-va ca nu uitati sa ii udati cand sunt perioade secetoase. De asemenea, acestea trebuie fertilizate la fiecare doua pana la trei saptamani. Cand plantele incep sa infloreasca, nu va faceti griji daca floarea se estompeaza si nu apar pepeni. A doua inflorire reprezinta de fapt florile feminine care produc fructul. Primele flori sunt de sex masculin si vor cadea in mod normal.

Beneficiile consumului de pepene:

Ajuta impotriva deshidratarii:

Te ajuta sa te hidratezi

Distribuiti pe Pinterest

Consumul de apa este o modalitate importanta de a va mentine corpul hidratat.

Cu toate acestea, consumul de alimente care au un continut ridicat de apa poate ajuta, de asemenea, pepenele verde este 92% apa.

Mai mult, un continut ridicat de apa este unul dintre motivele pentru care fructele si legumele te ajuta sa te simti satul.

Combinatia de apa si fibre inseamna ca mancati un volum bun de alimente fara multe calorii.

Contine substante nutritive si compusi vegetali benefici

In ceea ce priveste fructele, pepenele verde este unul dintre cele mai scazute calorii - doar 46 de calorii pe 154 grame.

O ceasca 154 grame de pepene verde are si alti nutrienti , inclusiv aceste vitamine si minerale:

  • Vitamina C: 21%
  • Vitamina A: 18%
  • Potasiu: 5%
  • Magneziu: 4%
  • Vitamine B1, B5 si B6: 3%

Pepenele rosu este, de asemenea, bogat in carotenoizi, inclusiv beta-caroten si licopen. In plus, are citrulina, un aminoacid important.

Iata o prezentare generala a celor mai importanti antioxidanti ai pepenelui verde:

Carotenoizi

Carotenoizii sunt o clasa de compusi vegetali care include alfa-caroten si beta-caroten, pe care corpul dumneavoastra le transforma in vitamina A.

Licopen

Licopenul este un tip de carotenoid care nu se transforma in vitamina A. Acest puternic antioxidant ofera o culoare rosie plantelor alimentare precum rosiile si pepenele verde si este legat de multe beneficii pentru sanatate.

Poate imbunatati sanatatea inimii

Bolile de inima sunt prima cauza de deces la nivel mondial.

Factorii stilului de viata, inclusiv dieta , va pot reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral prin reducerea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol.

Mai multi nutrienti din pepenele verde au beneficii specifice pentru sanatatea inimii.

Studiile sugereaza ca licopenul poate ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale. De asemenea, poate ajuta la prevenirea deteriorarii oxidative a colesterolului.

Conform studiilor efectuate asupra femeilor obeze, postmenopauzale, licopenul poate reduce, de asemenea, rigiditatea si grosimea peretilor arteriali.

Pepenele verde contine, de asemenea, citrulina, un aminoacid care poate creste nivelul de oxid nitric din organism.

Alte vitamine si minerale din pepenele verde sunt, de asemenea, bune pentru inima dumneavoastra. Acestea includ vitaminele A, B6, C, magneziu si potasiu.

Poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare

Citrulina, un aminoacid din pepene verde, poate reduce durerea musculara. Este, de asemenea, disponibil ca supliment .

Interesant este faptul ca sucul de pepene verde imbunatateste absorbtia citrullinei.

Un mic studiu a oferit sportivilor suc simplu de pepene verde, suc de pepene verde amestecat cu citrulina sau o bautura cu citrulina. Ambele bauturi cu pepene verde au dus la mai putina durere musculara si la o recuperare mai rapida a ritmului cardiac, comparativ cu citrulina consumata individual.

Sfaturi pentru plantare:

Exista o multime de sfaturi pentru cultivarea pepenilor pe care le veti auzi cand le spuneti oamenilor ca vreti sa plantati pepeni in gradina dumneavoastra. Unul dintre cele mai bune este ca solul ar trebui sa fie usor acid - cu un pH intre 6,0 si 6,5 . Un alt sfat de retinut este ca se incruciseaza cu usurinta cu alte plante, cum ar fi castravetii si dovleceii . Prin urmare, plantati-le departe de aceste plante, astfel incat sa nu apara incrucisari. Pepenii sunt o planta de sezon cald, care se bucura de temperaturi medii cuprinse intre 21-27 grade Celsius. Dupa ce pericolul de inghet a trecut si pamantul este cald, cultivati zona bine si indepartati orice betisoare si roci.

Pepeni

Boli care pot aparea in cultura de pepeni:

Mozaicul curcubitaceelor: Acesta este foarte raspandit pe mai multe culturi si poate fi regasit si la castraveti, tomate, ardei, etc. Acesta apare sub forma unor pete cu aspect mozaical, urmatoarea etapa a bolii fiind incretirea frunzelor. Aceasta boala poate afecta productia, fructele nu se mai dezvolta ramanand de dimensiuni mici. Aceasta boala este raspandita de afide, iar pentru combaterea acestora va recomandam sa utilizati Fastac Active, un insecticid piretroid de sinteza care combate adultii, larvele dar si ouale insectelor.

Mozaic Pepene

Ofilirea bacteriana a curcubitaceelor: Frunzele atacate de aceasta boala se ofiles sub forma unei umbrele, iar cand boala avanseaza tesuturile tulpinii se distrug si planta moare. Aceasta boala este transmisa de gandacul dungat si gandacul patat, iar pentru combaterea acestora va recomandam utilizarea de insecticide de specialitate.

Fainarea: Este intalnita si in alte culturi cum ar fi cele de dovlecel sau castraveti, provocand daune foarte mari, se manifesta sub forma de pete de dimensiuni mari pe suprafata frunzelor, care in timp capata o textura pufoasa.

Pentru a combate fainarea va recomandam Ortiva 250 SC, un fungicid polivalent cu un spectru larg de combatere al bolilor.

Fainare

Daunatorii care pot aparea in cultura dumneavoastra de pepeni:

Paianjenul acarian rosu: Ataca numeroase specii de plante, sub forma unor pete de culoare galbena, iar pe masura ce planta este afectata petele capata o culoare rosiatica.

Pentru combaterea acestuia este nevoie sa folositi tratamente pentru acarieni, noi va recomandam sa utilizati insecticidul Vertimec 1.8 EC.

Afidele: Acestea se deplaseaza de la planta la planta, pot fi gasite in colonie pe partea din spate a frunzei, pe flori sau lastari. Acestea se hranesc cu sucul celular, astfel ofilind-o.

Va recomandam sa utilizati insecticidul Mavrik 2 F.

Se poate folosi insecticidul Mavrik 2 F in combinatie cu Ortiva 250.

Va invitam sa cititi si articolul despre patrunjel.

Produse recomandate

Amistar, 250 ml
139,90 Lei
Mavrik 2 F, 100 ml
71,13 Lei