Categorii

De ce apar furnicile

Combatere - Ciclu de viata - Insecticide Furnici


Furnici

Furnici - Combatere rapida

Odata ce furnicile intra in casa ta, exista putine sanse sa plece de la sine. Fie ca trebuie sa invatati cum sa scapati de furnici in casa, fie sa lasati profesionistii sa se ocupe de problema dumneavoastra cu furnicile.

Cum apar furnicile:

Furnicile pot intra in casa ta din mai multe motive, dar, cel mai probabil, cauta alimente pentru a se hranii. Casa ta se intampla sa fie aproape de locul in care o regina a decis sa-si infiinteze colonia. La fel ca oamenii, furnicile trebuie sa manance pentru a supravietui. De asemenea, trebuie sa-si hraneasca puii. Nu inseamna ca vor sa te deranjeze sau sa-ti provoace suferinta.

Casa ta reprezinta o posibila sursa de hrana si apa. De asemenea, poate oferi protectie impotriva pradatorilor si a elementelor, servind astfel ca un potential loc pentru noi colonii atunci cand acestea sunt gata sa se extinda. Evident, veti dori sa impiedicati aceasta invazie si colonizare sa se intample ori de cate ori puteti.

Cat de greu este sa scapi de furnici:

Din pacate, controlul furnicilor nu este intotdeauna o solutie simpla. Unele infestari de furnici nu au nicio legatura cu cat de curata sau murdara este casa ta. Proprietatea dumneavoastra ar putea fi pur si simplu un refugiu pentru furnici.

Stergeti zona unde apar furnicile cu un servetel obisnuit de dezinfectant de bucatarie. Acest lucru va sterge urmele parfumate pe care le lasa in urma. Furnicile care nu au fost niciodata in casa dumneavoastra pot urma aceasta pista direct catre sursele de hrana pe care le-au gasit vizitatorii anteriori.

Care este cel mai bun mod de a scapa de furnici:

Cel mai bun mod de a invata cum sa scapi de furnici in casa dumneavoastra este sa invatati cum sa preveniti aparitia acestora. Acest lucru poate include tratamente interioare si exterioare, inchiderea punctelor de intrare in jurul casei.

La randul dumneavoastra, este important sa practicati tehnici adecvate de salubrizare daca doriti sa tineti furnicile la distanta. Cele mai multe specii de furnici sunt pur si simplu in casa dumneavoastra in cautare de hrana, deci cu cat o faceti mai greu de gasit, cu atat vor pierde mai putin timp cautand. Cu alte cuvinte, daca nu gasesc ceea ce cauta, vor cauta in alta parte (ceea ce este o veste buna pentru dumneavoastra, dar ar putea fi o veste proasta pentru vecinii dumneavoastra).

Din pacate, realizarea unei case fara pata poate fi dificila. Ceea ce pare a fi o bucatarie curata la prima vedere ar putea include cateva granule de zahar pe blat sau cateva firimituri care au cazut in spatele aragazului, la o inspectie mai atenta. Aceasta portie aparent nesemnificativa de mancare este o sarbatoare potrivita pentru un rege - sau o regina a furnicilor odata ce muncitorii o aduc inapoi. Pentru a evita acest lucru, nu stergeti doar suprafetele. Aspirati in fiecare zi, acordand o atentie deosebita plintelor, spatele mobilierului si a electrocasnicelor, precum si a altor zone pe care s-ar putea sa le ratati.

In plus, furnicile vor intra in cosul de gunoi, astfel incat gestionarea deseurilor este vitala pentru controlul furnicilor. Scoateti imediat gunoiul din incinta.

De ce mai supravietuiesc unele colonii dupa tratament:

In plus fata de administrarea inadecvata a tratamentului, coloniile pot continua sa prospere dintr-un alt motiv simplu: furnica regina supravietuieste. Problemele furnicilor nu incep in casa ta, ele incep in cuib. Recunoasteti problema numai odata ce furnicile v-au invadat spatiul de locuit. Si, desi ati putea crede ca, cu cat vedeti mai multe furnici, cu atat mai multe sanse sa se reproduca, nu este cazul.

Singura furnica insarcinata cu popularea intregului cuib este regina. Atata timp cat este nevatamata, poate produce mai multe furnici pentru a intra in casa ta. Cu cat face mai mult, cu atat mai mult au nevoie sa manance. Problemei este ca furnica regina nu paraseste niciodata cuibul dupa ce si-a infiintat colonia, asa ca nu exista nicio sansa sa ajungi la ea cand vei ucide furnicile din bucataria ta.

Ea creeaza furnici lucratoare pentru a hrani furnicile tinere in interiorul cuibului, pe care il populeaza continuu. Furnicile muncitoare sunt cele pe care le vezi in casa ta.

Ciclu de viata al furnicilor:

Furnicile trec prin procesul de metamorfoza - o schimbare completa a formei corpului - care are patru etape: ou, larva, pupa si adult.

Ou -> Ciclul de viata al furnicilor incepe cu un ou. Ouale fertilizate devin furnici femele, in timp ce ouale nefertilizate devin furnici masculi.

Ou Furnica

Larva -> Micul ou se transforma intr-o larva in forma de vierme fara ochi sau picioare. Larvele furnicilor mananca constant, bazandu-se pe exemplarele ajunse in stadiul de adult pentru a le hrani. Larvele cresc repede, naparlind de mai multe ori pe masura ce se dezvolta.

Larva furnica

Pupa -> Cand larva este suficient de mare, se transforma intr-o pupa. Pupele seamana mai mult cu adultii, dar antenele si aripile lor sunt pliate impotriva corpului lor. La unele specii, pupa invarte un cocon in jurul sau pentru protectie. La alte specii, pupa ramane neacoperita. Stadiul pupal este unul de odihna si reorganizare. In acest timp, pupa se transforma in adult.

Adult -> In cele din urma, pupa se transforma in adult. Furnicile adulte sunt crescute complet. Exoscheletul lor dur ii impiedica sa devina mai mari. Furnicile adulte apartin uneia dintre cele trei caste: regine, muncitoare sau barbati.

Ciclul de viata al furnicilor dureaza de la cateva saptamani la cateva luni, in functie de specie si mediu.

Cat traiesc furnicile:

Durata de viata a furnicilor depinde de casta. Barbatii traiesc doar cateva saptamani si mor dupa imperechere. Muncitorii traiesc de obicei cateva luni. Reginele pot trai zeci de ani in conditiile potrivite.

Furnicile sunt active tot timpul anului in climatul tropical. In climatele mai reci, supravietuiesc iernii intrand intr-o stare de repaus sau inactivitate cunoscuta sub numele de diapauza.

Furnici

Inmultire furnici:

Fiecare colonie de furnici incepe cu si se centreaza pe regina, al carei scop unic este sa se reproduca. Acest comportament reproductiv incepe cu barbati inaripati si regine inaripate care parasesc cuibul existent si roiesc pentru a cauta un partener din alta colonie.

Cele mai bune insecticide pentru inlaturarea furnicilor sunt:

Insecticid Max Force Quantum -> Are efect de "moarte in cascada", exterminand intregul cuib (musuroi), Nu are miros, nu pateaza, nu lasa urme, este clar-transparent. Include atractanti alimentari - in special pe baza de zaharuri - ce atrag furnicile la consum, chiar si in detrimentul surselor de hrana clasice.

Insecticid Anti Furnici Fastion Granule -> Nu are miros, nu pateaza, nu lasa urme, este clar-transparent.

Se foloseste in special la exterior.

Insecticid K-Othrine 7.5 Flow -> Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu are miros, nu este iritant, motive pentru care este recomandat cu precadere pentru aplicarea in incintele sensibile.

Remanenta: 30 de zile. Doza de aplicare: 120 ml - 5 litri apa.

Insecticid Aqua Py 165 EW -> Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 30 de zile. Doza de aplicare: 250 ml - 10 litri apa.

Va invitam sa cititi si articolul despre Gandaci.

Produse recomandate

-62%
Fastion
-18%
Insecticid K-Othrine 7.5 Flow, 1L, Bayer
Insecticid K-Othrine 7.5 Flow, 1 litru
195,90 Lei
239,99 Lei