Molii alimentare - Combatere & Insecticide Eficiente
Dacă bănuiți că există o infestare cu molii alimentare în casa dumneavoastra, urmați pasii urmatori pentru prevenirea aparitiei moliei alimentare.
Prezența în creștere a molilor dîn casele noastre aduce cu sine un risc serios de contaminare a alimentelor cu larvele moliilor în recipientele cu alimente și molii mici zburătoare în bucătăria dumneavoastră. Acest lucru aduce cu sine o preocupare generală pentru igiena bucătăriei.
Dacă bănuiți că există o infestare cu molii alimentare în casa dumneavoastra, gândul numărul unu ar trebui să fie sa acționați rapid. Moliile alimentare se înmulțesc rapid intrucat ciclul de viata al acestora este scurt.
Sunt daunatoare moliile alimentare?
Nu se raportează că moliile alimentare ar înțepa sau ar mușca, insa sunt o neplăcere, iar faptul că aveți molii în dulapurile cu alimente crește riscul de a mânca larve mici de molii - de exemplu, puteti sa va asteptati să descoperiți larve de molii în orez, făină, etc.
Pasul 1 - Verificați regulat cămara si spatiile in care depozitati alimente:
Șansele sunt că, dacă citiți acest lucru, ați găsit deja semne de molii și vă întrebați de ce am molii în jurul alimentelor?! Și de unde vin aceste molii?
Ne este foarte usor sa avem alimente in plus uitate prin camara sau spatii supra-aglomerate, din acest motiv apar moliile.
Verificarea a ceea ce aveți și acțiunea de a muta conținutul cămării sau a spatiilor supra-aglomerate va avea imediat avantajul de a vă asigura că nu oferiți un mediu sigur și netulburat pentru dăunători, ceea ce ar putea duce la molii în cămara sau dulapurile de bucătărie.
Pasul 2 - Verificați toate alimentele stocate în cămară
Când vă verificați cămara, puteți inspecta fiecare recipient sau geantă de alimente individual - atât pentru utilizare în funcție de date, cât și dacă există „vizitatori nedoriti” care locuiesc acolo.
Moliile pot fi prezente sub formă adultă zburătoare sau în etapele anterioare ale ciclului de viață al acestora(ouă și larve).
Ce alimente prezintă un risc ridicat? Acordați o atenție deosebită produselor pe bază de cereale. De exemplu, cereale pentru micul dejun, ovăz, făină, paste, linte, porumb, orez, nuci.
Alimentele uscate pentru animalele dumneavoastra de companie, cum ar fi biscuiții, sunt deosebit de expuse riscului, deoarece tind să fie depozitate în pungi mari, care nu sunt ușor de resigilat și care nu păstrează molii! Daca aveti păsări in grădina dumneavoastra, nu uitati să verificati pungile de semințe, cereale și nuci.
Larvele de molii alimentare sunt de dimensiuni mici, dar mult mai ușor de identificat decât ouăle de molii - vor avea o lungime cuprinsă între 0,6 – 1,2 centimetri.
Ceea ce atrage moliile este prezența recipientelor deschise pentru alimente în care își pot depune ouăle.
Pasul 3 - Aruncați toate alimentele infestate de catre molii:
Produsele alimentare din ambalajul lor original care sunt expirate și / sau infestate trebuie aruncate așa cum sunt. Aceasta este etapa de îndepărtare a moliei. Alimentele similare din recipiente refolosibile trebuie aruncate cu atenție și recipientul păstrat pentru curățare.
Chiar dacă ați depozitat mâncarea în borcane, ar merita să verificați dacă au fost așezate înapoi în cămară sau în dulap cu capacul intre deschis și nu cumva au intrat acele molii de dulapuri.
Aruncarea alimentelor infestate trebuie făcută în afara casei, pentru a evita riscul de deversare și reinfestare - puneți alimentele infestate și vechi în pungi care sunt apoi legate în siguranță. A scăpa de mâncarea infestată înseamnă că sunteți pe drumul spre a scăpa de molii.
Pasul 4 - Curățați recipientele in care ati avut mancare
Clătiți, dezinfectați și apoi spălați bine recipientele reutilizabile de depozitare a alimentelor, fie cu grijă cu mâna, fie în mașina de spălat vase.
Dacă vă întrebați cum să ucideți larvele și ouăle de molii - atunci o curățare completă a recipientelor cu apă fierbinte cu săpun vă va scăpa de orice dăunător rămas care nu a fost aruncat cu mâncarea infestată.
Acesta este un pas vital pentru eradicarea moliei, care nu trebuie ratat. Ouăle de molii sunt mici și greu de observat!
Pasul 5 - Curatati dulapurile de camara / bucatarie
Cu toate rafturile libere de alimente și recipiente, începeți prin aspirarea tuturor suprafețelor și acordând o atenție deosebită semnelor de molii dîn colțurile dulapurilor sau fisurilor. Vă rugăm să nu uitați partea inferioară a rafturilor, plintelor și podelelor.
Este ușor să observati molii alimentare, zburătoare, adulte în dulapurile de bucătărie, dar mai puțin să observi ouăle de molii. A scăpa de molii în dulapurile din bucătărie înseamnă a scăpa și de ouă.
Apoi spălați rafturile și toate suprafețele folosind un dezinfectant și lăsați să se usuce la aer.
În mod obișnuit, ceea ce face ca moliile alimentare să reapară este lipsa unei curățări amănunțite în acest stadiu - așa că oferiti destul timp în a face această curățare extinsă și probabil că va trebui să o faceți doar o singură dată
Cele mai bune insecticide anti molii alimentare sunt:
K-obiol EC 25 - Are un mecanism complex de actiune, datorita celor doua componente active.
Deltametrinul actioneaza prin contact si ingestie, blocheaza sinapsele nervoase ale insectelor daunatoare si transmite impulsuri nervoase catre creier, generand, astfel, paralizia instantanee si moartea lor. Piperonil butoxide actioneaza ca un sinergizant, grabind actiunea piretroidului principal. Produsele depozitate, tratate cu K-Obiol EC 25 dobandesc, in urma tratamentului, o pelicula microscopica de substanta activa care le protejeaza impotriva atacurilor ulterioare ale daunatorilor.
Solfac Automatic Forte - Produce un efect similar termonebulizarii, prin eliberarea controlata a unui fum insecticid. Are efect instantaneu, patrunde in spatii greu accesibile (crapaturi, etc.).
K-Othrine SC 25 Flow - Remanenta: pana la 60 de zile. Foarte important: la exterior - aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare: 150 ml - 10 litri apa.
Va invitam sa cititi si articolul despre Soareci.