Categorii

Cum scapam de purici

CIclu de viata - Prevenire - Insecticide Purici


Purici

Purici:

Puricii sunt insecte mici, de culoare maro-rosiatica. Sunt paraziti externi si se hranesc cu sangele pasarilor si mamiferelor. In mod normal, se hranesc cu sangele animalelor, dar se pot hrani si cu sangele oamenilor.

Puricii nu au aripi, dar au corpul plat si picioarele puternice, care le permit sa sara pe distante mari. Ei calatoresc sarind de la o persoana sau animal la altul/alta.

Casa dumneavoastra se poate infesta cu purici daca animalul de companie aduce acesti paraziti in casa. Puricii sunt mici si se pot ascunde cu usurinta in tapiterie, deci este posibil sa nu fiti constienti de prezenta lor pana cand nu a avut loc o infestare mare.

De asemenea, au corpuri blindate care le fac aproape imposibil de zdrobit, permitandu-le sa prospere in covorul tau nefiind observati.

Desi puricii individuali pot fi dificil de observat, odata ce apare o infestare cu purici, este posibil sa vedeti mai multi care sar pe mobilier sau pe perdele.

De asemenea, s-ar putea sa observati ca animalele dumneavoastra de companie se scarpina mai mult decat de obicei. Puteti obtine si muscaturi de purici daca acestia sar de la animalul dumneavoastra de companie si pe corpul vostru.

Infestarea cu purici:

Puricii pot sari pe blana animalului dumneavoastra de companie de la un alt animal de companie sau din iarba de afara. Cand puricii se reproduc, casa dumneavoastra poate fi infestata mult mai usor. Ei tind sa se ascunda in lenjeriile de pat, mobilier si crapaturile de podea.

Puricilor le place, de asemenea, sa ramana pe abdomenul unui animal, astfel incat sa poata fi transferate cu usurinta pe covorul tau atunci cand animalul dumneavoastra se intinde.

Puricii traiesc si se reproduc in locuri calde si umede, astfel incat infestatiile sunt de obicei mai grave in lunile de vara. In timp ce activitatea puricilor incetineste in lunile de iarna, nu se opreste complet. Caldura casei dumneavoastra ofera mediul ideal pentru purici in lunile mai reci.

Care sunt semnele unei infestari cu purici?

Semnele unei infestari cu purici includ:

  • puricii care sar pe draperie, covor sau mobilier
  • mai multe insecte asemanatoare punctelor in blana animalului de companie
  • animalele de companie scarpina, ling sau isi musca excesiv blana

De asemenea, o multime de resturi de culoare maro si neagra in blana pot indica o infestare cu purici. (Acestea este excremente de purici care sunt lasata sunt lasate in urma dupa infestare)

Animalele infestate cu purici sunt, de asemenea, mai predispuse la viermi, deoarece unele specii de tenie folosesc purici ca gazde. Daca vedeti viermi in scaunul animalului dumneavoastra de companie, acesta are probabil o infestare cu purici.

Cum stiu daca am fost muscat de un purice:

Puricii pot sarii pe dumneavoastra de la animalul de companie si va vor musca pentru a se hrani. Cand un purice va musca, corpul dumneavoastra elibereaza o substanta chimica numita ,,histamina" ca reactie la saliva unui purice.

Histamina determina formarea unei umflaturi rosii, mancarime la locul muscaturii. Daca va scarpinati, umflatura poate creste, iar mancarimea se va agrava.

Spre deosebire de muscaturile de tantari, muscaturile de purici la oameni sunt de obicei situate pe maini si picioare. Muscaturile se caracterizeaza prin pete.

Simptomele suplimentare ale unei muscaturi include:

  • urticarie
  • o eruptie cutanata
  • umflaturi in jurul muscaturii

Cum pot scapa de o infestare cu purici:

O infestare cu purici trebuie tratata agresiv. Pentru a scapa de o infestare cu purici, trebuie sa va tratati pe dumneavoastra, animalele de companie, dar si casa.

Pentru a trata muscaturile de purici pe corpul dumneavoastra, puteti folosi creme, lotiuni sau unguente anti-mancarime fara prescriptie medicala.

Va puteti trata animalele pentru purici curatandu-le blana cu sampon anti-purici si pudra anti-purici. De asemenea, ar trebui sa puneti un guler anti-purici pe animalele de companie sau sa aplicati un medicament special.

Recomandarile pentru tratarea si controlul infestarilor cu purici pot varia in functie de regiune.

Cum putem scapa de purici:

Infestarile cu purici sunt adesea frustrante si dificil de eliminat. Cu toate acestea, exista masuri preventive pe care le puteti lua pentru a preveni aparitia unei infestari.

Aspirarea frecventa va ajuta la indepartarea puricilor si a resturilor pe care le folosesc ca si camuflaj. De asemenea, este util sa va tundeti gazonul in mod regulat si sa va mentineti curtea libera de buruieni inalte si ierburi. Puricii prospera in aceste tipuri de medii si pot sari pe animalul de companie.

Care sunt cele mai bune insecticide impotriva puricilor:

K-Othrine Partix: Are remanenta pana la 30 de zile. Doza de aplicare: 120 ml in 10 litri apa.

K-Othrine Partix

Aqua Py 165 EW: Contine piretrine naturale pure, sinergizate cu PBO (piperonil butoxid), fara solventi si este indicabil a se folosi numai in dilutie exclusiva cu apa. Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Are remanenta pana la 30 de zile. Doza de aplicare: 250 ml in 10 litri apa.

Solfac Automatic Forte NF: Produce un efect similar termonebulizarii, prin eliberarea controlata a unui fum insecticid. Are efect instantaneu, patrunde in spatii greu accesibile (crapaturi, etc.)

Solfac Combi: Insecticid foarte eficient in combaterea principalelor specii de capuse, tantari, muste, gandaci de bucatarie, purici, capuse, plosnite, viespi, etc. Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 90 de zile.

Foarte important: aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09.

Doza de aplicare: 120 ml - 10 litri apa.

K-Othrine WG 250: Extrem de eficient in combaterea principalelor specii de tantari, muste, gandaci de bucatarie, purici, capuse, plosnite, viespi. Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu are miros, nu este iritant, motive pentru care este recomandat cu precadere pentru aplicarea in incintele sensibile. Remanenta: 30 de zile. Doza de aplicare: 1 plic 20 g - 8-10 litri apa.

Ciclu de viata al puricilor:

Ciclu de viata purici

Oua - Purice

Odată ce un purice adult a găsit o gazdă și s-a hranit, se poate reproduce începand să depună ouă. Ouăle de purici sunt de dimensiuni foarte mici si au o culoare alba, de obicei de aproximativ 0,5 mm, adica mai mici decât un bob de nisip! Ceea ce le face aproape imposibil să de observat, mai ales dacă sunt împrăștiate în jurul casei tale pe covor sau pe canapea.

Puricii femele depun de obicei în medie 20 de ouă pe zi, dar pot depune până la 50. Ouăle de purici reprezintă aproximativ jumătate din întreaga populație de purici din casă.

Când temperatura și umiditatea sunt corecte, ouăle vor ecloza și larvele vor ieși.

Larve - Purici

Larvele de purici evită instinctiv lumina directă a soarelui, deoarece sunt fototactice negativ (se îndepărtează de lumină) și astfel se îngropă adânc în materiale și țesături.

Deoarece nu se pot hrăni încă cu o gazdă, supraviețuiesc mâncând fecalele adulte de purici. Larvele de purici sunt de culoare albă, aproape transparentă și nu au picioare. Se dezvoltă în decurs de una până la două săptămâni și sunt mai mari decât ouăle de purici, crescând până la 5 mm lungime.

În cazul unei infestări cu purici de uz casnic , larvele reprezintă 35% din populația totală. Ele vor fi găsite ascunse în părțile întunecate ale casei dumneavoastra, inclusiv covoare, sub mobilier, sub plinte și în așternuturile pentru animale de companie.

Pupa - Purici

Pupele se referă la stadiul de cocon al ciclului de purici și reprezintă 10% din populația de purici de acasă. Aceasta este etapa finală înainte de a se transforma într-un purice adult, care poate dura câteva zile sau săptămâni. Dacă condițiile nu sunt corecte, pupele pot supraviețui luni și uneori mai mult de un an.

Coconul protejează pupele în timp ce se dezvoltă. Stratul exterior lipicios al coconului ține pupele ascunse adânc în țesături și covoare.

Odată dezvoltati, puricii adulți nu vor apărea până când nu simt o potențială gazdă în apropiere.

Adultii - Purici

Când un purice adult iese din cocon, ei vor căuta o gazdă de care să se hrănească, de obicei în câteva ore. Dacă puricii nu pot găsi un animal de companie (și, în unele cazuri, o persoană ) de care să se hrănească, nu vor supraviețui.

Puricii femeli se pot reproduce numai după ce s-au hrănit și vor începe să depună ouă în câteva zile.

Puricii adulți își schimbă aspectul după ce au mâncat și ei. Un purice adult nou apărut este foarte mic, are un aspect plat și are o culoare închisă.

Va invitam sa cititi si articolul despre Cum sa scapam de sobolani.

Produse recomandate