Meniu Magazin
Categorii Blog
Fainare

Fainarea este printre cele mai cunoscute boli ale cerealelor si poate produce daune destul de insemnate.

Factorii care ajuta fainarea sa se dezvolte sunt temperaturile de peste 10 grade Celsius, gradul ridicat de umiditate din aer si fertilizarea excesiva cu azot. Temperaturile ridicate si vremea insorita fara prezenta precipitatiilor vor opri evolutia fainarii.

Cititi acum articolele noastre si veti afla care sunt principalele fungicide pe care le puteti folosi si cum sa scapati de fainare.

Fainarea ardeiului (Leveillula taurica) Fainarea marului, chiar daca are acelasi agent patogen ca cel prezent in culturile de tomate, este mai putin raspandita decat fainarea rosiilor. A fost...
Fainarea vitei de vie Fainarea vitei de vie, este una dintre cele mai cunoscute boli care pot aparea in cultura de vita de vie si este cauzata de ciuperca Uncinula necator. Boala provine din...
Fainarea trandafirului Fainarea este una dintre cele mai răspândite și frecvente boli ale trandafirilor, cauzată de ciuperca Sphaerotheca pannosa var. rosae. Aceasta provoacă formarea unei...
Fainarea tomatelor (Leveillula taurica): Leveillula taurica este o boală fungică care afectează în mod particular tomatele, dar și alte plante din familia Solanaceae, cum ar fi ardeii, vinetele...
Fainarea piersicului Fainarea piersicului este o boală fungică răspândită în culturile din Europa de Sud-Est, cu impact semnificativ în anii cu ploi abundente, urmate de veri calde și uscate....
Fainarea marului (Podosphaera leucotricha) Fainarea marului este o boala care este cauzata de ciuperca Podosphaera leucotricha si care reprezinta o importanta boala a acestui pom. Dar, in ciuda...
Fainarea cucurbitaceelor (Sphaerotheca fuliginea) Fainarea cucurbitaceelor sau Sphaerotheca fuliginea este o boala care se manifesta cu precadere pe partile aeriene ale plantelor, adica pe...
Fainarea morcovului Aceasta boala poate fi declansata de doua tipuri de ciuperci: Erysiphe umbelliferarum f.dauci si Leveillula umbelliferarum. Simptomele fainarii morcovului Pete de culoare...
Fainarea tutunului Erysiphe cichoracearum (Fainarea tutunului) este un agent patogen care cauzează fainarea plantelor, inclusiv a cucurbitelor (pepene galben, castravete, dovleac și dovlecei)....
Fainarea sfeclei Fainarea este o problemă importantă în producția de sfeclă de zahăr, mai ales în zonele semi-aride cu climă caldă și uscată. Speciile fungice responsabile pentru fainarea sfeclei...
Fainare Capsunului - Sphaerotheca macularis Fainare Capsunulu a fost observata prima data in anul 1958 si se manifeste pe suprafata organelor, in special pe frunze. Ciuperca va forma pete...
Fainarea Salatei - Erysiphe cichoracearum Aceasta boala a fost descoperita initial in SUA in anul 1931, in Romania in 1976 si se manifesta pe partea superioara a frunzelor de salata sub forma unei...