Sfaturi si metode de combatere impotriva aparitiei fainarii la tutun
Fainarea tutunului: Ciuperca (Erysiphe cichoracearum) formeaza o zona alba pasloasa pe suprafetele frunzelor, din acest motiv boala se numeste fainare. Aceasta boala a fost descoperita initial in SUA in anul 1931, in Romania in 1976 si se manifesta pe partea superioara a frunzelor.
Initial fainarea tutunului apare sub forma de pete pasloase care se extind rapid pe partea inferioara a frunzelor si acopera in curand intreaga suprafata inferioara. Pe suprafata frunzei superioare pot aparea pete de culoare maro. Frunzele afectate devin din ce in ce mai subtiri. Aparitia si netratarea fainarii in cultura de tutun poate duce la o devalorificare a recoltei.
Metode de control a fainarii la tutun:
Fainarea tutunului poate fi controlata de fertilizarea si plantarea corespunzatoare, pentru a evita temperaturile scazute.
Ciuperca ataca cultura de salata atunci cand gradul de umiditate este foarte ridicat, lumina este prea puternica sau temperaturile depasesc 28-30 de grade.
Raspandirea ciupercii are loc cu ajutorul sporilor.
Produsele recomandate pentru combaterea fainarii in cultura de tutun sunt:
Produsele de tip fungic pe care le puteti folosi in cultura de tutun pentru combaterea diverselor boli le puteti gasi apasand click aici!