Categorii

Hortensia


Hortensia

Hortensie

Boli si metode de combatere - hortensie:

Cloroza: Aceasta se manifesta la exterior sub forma de uscare a frunzelor precum si ingalbenirea acestora. Aceasta boala apare de obicei datorita alcalinitatii foarte mare din sol.

Ca tratament impotriva clorozei va putem recomanda sa schimbati regimul de ingrijire al plantei.

Putregaiul alb: Ciuperca ataca frunzele plantei, aceasta priveaza planta de substante nutritive. Aceasta ciuperca poate fi identificata datorita peliculei albe pe care o lasa pe suprafata frunzelor.

Ca tratament impotriva putregaiului alb va recomandam sa utilizati Topsin 500 SC, un produs conditionat sub forma de suspensie apoasa concentrata, de culoare alba, care contine 500 gr/litru tiofanat metil.

Fainarea: Aceasta ciuperca poate ataca toate organele aeriene ale plantei, pe suprafata frunzelor de la baza se poate observa o pasla de culoare alba. Plantele care sunt atacate de aceasta boala pot fi oprite din procesul de dezvoltare.

Pentru a combate fainarea cel mai bun tratament este cel cu fungicidul Amistar.

Septorioza: Aceasta boala se manifesta cel mai des din cauza temperaturilor mici si umiditatii ridicate. Pe suprafata frunzelor se pot observa pete inchise la culoare.

Un tratament bun pentru combaterea septoriozei ar fi cel cu Dithane M 45, cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor.

Cancerul hortensiei: Se manifesta pe suprafata frunzelor sub forma de pete de culoare maronie, in timp ce boala evolueaza frunzele se rasucesc in sus.

Ce ati putea face pentru a combate cancerul hortensiei ar fi sa inlaturati cu grija toate partile afectate.

Lipsa infloririi: acest lucru se poate intampla din mai multe motive, fie taierea incorecta a lastarilor din anul precedent, deoarece pe acestia se formeaza muguri, fie mugurii sunt inghetati, fie planta primeste mai multa nevoie decat ar putea avea nevoie, etc. Daca veti tine cont de ce am scris mai sus, sigur hortensia dumneavoastra va inflori.

Rugina: In mod frecvent aceasta boala ataca frunzele, pe partea superioara, sub forma unor pete de culoare galbena, frunzele atacate nu se mai dezvolta normal.

Va recomandam sa folositi Topsin 70 WDG.

Rugina

Daunatori si tratamente impotriva acestora - hortensie:

Afide: Acestea pot fi gasite sub forma de colonie in partea inferioara a frunzei. Daca acestia ataca intr-o forma avansata pot provoca stres plantei, ducand la moartea acesteia.

Va recomandam sa utilizati insecticidul Decis Expert 100 EC.

Afide

Acarieni: Sunt paianjeni de dimensiuni foarte mici, atacand inca din primavara. Se pot dezvolta in circa 7 generatii pe an si ierneaza sub forma de ou. Ii puteti observa pe partea inferioara a frunzelor, pe masura ce acestia ataca pe frunza se va dezvolta o panza fina.

Va recomandam folosirea insecticidului Vertimec 1.8 EC.

Acarieni

Nematozi: Acestia sunt viermi de mici dimensiuni, microscopici. Larvele patrund in interiorul radacinilor, iar in timp ce se hranesc toxina pe care o secreta duc la hipertrofierea tesuturilor.

Ca tratament impotriva nematozilor va recomandam utilizarea Basamid Granule, sterilizant de sol, cu actiune nematocida, insecticida si fungicida.

Carabusul de mai: In timp ce se dezvolta, acestea se hranesc cu parti aflate in subteran ale diferitelor plante, atacul este foarte periculos si poate duce la ofilire.

Va recomandam Trika Expert.

Va invitam sa cititi si articolul despre Hibiscus.

Produse recomandate

Amistar, 250 ml
139,90 Lei
Trika Expert, 300 g
26,99 Lei