Categorii

Camellia Japonica (Trandafirul japonez) - Conditii necesare si daunatori

Udare - Plantare - Boli - Daunatori


Camellia japonica

Camellia Japonica (Trandafirul Japonez)

Camellia japonica face parte din familia Theaceae care contine un numar mare de specii de plante decorative si o planta de ceai importanta din punct de vedere economic. Camellia Japonica este un arbust care poate atinge intre 2 si 3,6 m in inaltime si 1,5-3 m in latime. Unele soiuri au crescut mult mai inalte decat de obicei atingand chiar si 11 metri. Aceste plante sunt compuse din multe ramuri. Frunzele lor masoara, de obicei, intre 5 si 11 cm in lungime si de la 2,5 pana la 6 cm in diametru. Au tulpini mici de aproximativ 5-10 mm. In salbaticie, plantele Camellia Japonica infloresc din ianuarie pana in martie. Florile cresc in perechi sau singure pe tulpini foarte scurte.

Conditii necesare pentru dezvoltarea plantei Camellia Japonica sau trandafirul japonez:

Factorii de care au nevoie plantele de Camellia japonica sunt: lumina (zone luminoase, dar a se evita lumina directa), temperatura (este sensibila la temperaturile scazute, iar temperatura minima pe care o poate suporta este de 9-10 grade Celsius), umiditate si fertilizare (de 2 ori pe luna in primavara-vara, puteti folosi chiar ingrasamantul profesional de la Osmocote pentru plante ornamentale).

Camellia Japonica - Dezvoltare

In general, plantele Camellia Japonica cresc la maxim si infloresc sporadic cand sunt cultivate la umbra partiala. Acestea prefera multa lumina solara dimineata, si umbra dupa-amiaza. Asigurati-va ca va protejati plantele de lumina soarelui directa, deoarece aceasta le pot arde frunzele.

Camellia Japonica - Plantare

Plantele Camellia Japonica nu se bucura sa creasca in soluri cu niveluri ridicate de pH, cum ar fi tipurile neutre pana la cele alcaline. Planteaza Camellia Japonica intr-un sol usor acid, care are un drenaj bun, pentru a evita stresarea lor. De asemenea, trebuie sa cautati solul bogat in nutrienti si materie organica.

La fel ca majoritatea arbustilor, Camellia Japonica necesita taiere regulata dupa incheierea perioadei de inflorire. Puteti taia orice ramuri slabe sau moarte si chiar sa subtiati cresterea daca este prea densa pentru ca florile sa se deschida corect. Mai mult, florile uzate pot fi, de asemenea, indepartate pentru a asigura o noua crestere sanatoasa si o inflorire adecvata in viitor.

Udarea Camellia Japonica

La fel ca in majoritatea arbustilor, Camellia Japonica necesita o atentie suplimentara numai in perioadele de seceta extrema sau cand sunt proaspat plantate. Pastrati solul in permanenta umed pana cand planta dvs. este stabilita in mediul sau de crestere. Dupa aproximativ trei ani, cand planta dvs. s-a instalat bine, veti putea uda mai rar.

O boala care poate afecta Camellia Japonica sau trandafirul japonez este mana, iar pentru a combate aceasta boala puteti folosi fungicidul Dithane M 45 sau Zeama Bordeleza.

Daunatorii care apar frecvent la Camellia Japonica sunt afidele, iar acestea pot fi combatute folosind insecticidul Decis Expert sau Kabon.

Camellia

Citeste si articolul despre Calathea.

Produse recomandate