Conopida

Conopida este cultivata pentru inflorescentele carnoase, contine proteine, fosfor, calciu si multe altele. Aceasta are si proprietati de detoxifiere, este originara din Cipru, raspandindu-se in timp in toata lumea. Are o radacina de tip pivot si poate ajunge pana la 40 de centimetri in pamant, frunzele au o forma ovala. In momentul in care deja are intre 9 si 12 frunze, apare si partea comestibila. Lastarii apar la circa 20 de zile dupa formarea inflorescentei. Fructul se dezvolta sub forma de silicva ( forma de pastaie ), in interior gasindu-se semintele. In aceasta categorie veti gasi insecticide care pot fi folosite in culutra de conopida.

Cativa daunatori care pot aparea in cultura de conopida sunt: Buha verzei, Afidele.

Buha verzei - Acesta este un daunator ce ataca mai multe culturi printre care si cele de conopida, pot fi observate pe partea din spate a frunzelor, hranindu-se cu tesutul lor.

Afidele - Sunt specii care nu stagneaza la o singura planta, ele se deplaseaza de la o specie la alta. Acestea pot fi gasite sub forma de colonie pe partea din spate a frunzelor sau pe ramurile tinere. Atacul afidelor poate opri din dezvoltare planta, se hranesc cu sucul celular.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de conopida au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora.

Mai multe detalii despre conopida puteti gasi in articolul nostru, click aici!