Categorii

Gandaci - Insecticide & Combatere Rapida

CIclu de viata - Insecticide Anti Gandaci


Gandaci

Despre Gandaci

Gandacii, la fel ca toate insectele si alte artropode, trec prin modificari distincte ce tin de forma de-a lungul ciclului lor de viata. Aceasta schimbare de forma este cunoscuta sub numele de metamorfoza. S-ar putea sa va amintiti alte exemple de schimbari de viata datorita orelor de biologie, cum ar fi omida care se schimba in fluture. Ciclul de viata al gandacului este un proces interesant si incepe cu imperecherea.

Procesul de imperechere al unor specii de gandaci poate fi comparat cu bataliile dintre gladiatorii romani. La anumite specii, gandacii vor lupta pana la moarte - masculii impotriva barbatilor si femelele impotriva femelelor - pana cand ramane o singura pereche. Acest proces, care poate parea extrem, asigura ca cei mai puternici de acest gen vor produce descendenti. Odata ce barbatul si femela victorioase se alatura, procesul de imperechere poate dura de la cateva minute pana la cateva ore.

Ciclul de viata al gandacilor:

Ciclul de viata al unui gandac este cunoscut ca o metamorfoza completa, ceea ce inseamna ca are patru etape foarte diferite: ou, larva, pupa si adult.

Oua

Gandacul femela, in functie de specie, va depune sute de oua mici, de culoare alba sau galbena. Ouale pot fi depuse in frunze in descompunere, lemn putrezit si chiar fecale de animale. Unii gandaci isi pastreaza ouale in interior si dau nastere larvelor vii.

Larve:

Larvele de gandac au aspect de vierme. In aceasta etapa, gandacii care distrug lemnul, cum ar fi gandacii cu corn lung, provoaca daune structurilor. Larvele acestor gandaci se hranesc cu structura celulozica a lemnului, mancand lemnul din interior spre exterior. Pe masura ce larvele incep sa se dezvolte, trebuie sa arunce invelisul exterior al corpului lor, cunoscut sub numele de exoschelet, pentru a oferi mai mult spatiu. Aceasta varsare, numita ,,naparlire", poate aparea intre sapte pana la 10 ori inainte ca larvele sa intre in stadiul de pupa.

Pupa:

Aceasta etapa a ciclului de viata al gandacului este cea mai mare schimbare de forma. Larvele asemanatoare cu viermii formeaza pupa sau coconul asa cum se numeste adesea, apoi raman latente. In aceasta etapa, larva incepe sa ia forma gandacului adult. Perioada de timp pentru a ajunge la maturitate din stadiul pupal variaza dramatic intre diferitele tipuri de gandaci. Unele dureaza doar 30 de zile, in timp ce altele pot dura de la doi pana la trei ani pentru a se dezvolta pe deplin. Odata ajuns la maturitate, gandacul complet matur iese din cocon si incepe din nou un alt ciclu de viata.

Adult:

Etapa adulta este etapa finala a ciclului de viata al unui gandac. Adultii se gasesc in multe dimensiuni, forme si culori. Unii gandaci adulti au mandibule mari pentru prinderea prazii si pentru apararea impotriva pradatorilor. Unele specii, cum ar fi gandacum longhorn, seamana cu viespile pentru a pacali pradatorii. Alte specii pot emite substante otravitoare sau dezgustatoare pentru a-si alunga dusmanii.

Intelegerea ciclului de viata al gandacului va poate ajuta sa identificati mai bine oricare dintre cele pe care le puteti gasi in sau in jurul casei dvs. Daca aveti o problema cu gandacii in casa dumneavoastra si aveti nevoie de ajutor pentru identificarea sau masurile de control, apelati un profesionist Garden Farm - Consultanta Gratuita la numarul de telefon: 0786975000.

Cele mai bune insecticide pentru a scapa de gandaci sunt:

Insecticid Max Forte Ic Gel, Bayer - Extrem de eficient in combaterea principalelor specii de gandaci de bucatarie. Actioneaza eficient, pana la 4 luni, datorita efectului "in cascada". Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu are miros, nu este iritant, motive pentru care este recomandat de folosit la interior.

Insecticid K-Othrine EC 84, Bayer - este caracterizat de un efect rapid, instant si letal, cu o activitate biocida de lunga durata. Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 30 de zile. Aplicarea se face intre orele 20-22 sau 07-09. Doza de aplicare: 150 ml - 10 litri apa.

Insecticid Solfac Combi, Bayer - foarte eficient in combaterea principalelor specii de capuse, tantari, muste, gandaci de bucatarie, purici, capuse, plosnite, viespi, etc. aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare: 120 ml - 10 litri apa.

Insecticid Solfac Automatic Forte NF, Bayer - Are un efect similar cu cel al termonebulizarii, prin eliberarea controlata a unui fum insecticid. Este un insecticid aerosolizat foarte eficient impotriva insectelor taratoare. Are efect instantaneu, patrunde in spatii greu accesibile (crapaturi, etc.).

Va invitam sa cititi si articolul despre Capuse.