Categorii

Gargarite - Combatere & Insecticide Eficiente

Alergii - Insecticide - Combatere Gargarite


Gargarite

Gargarite

Din fericire, aceste insecte adesea colorate nu sunt otravitoare pentru oameni si daunatoare doar animalelor de companie. Nu poarta boli umane, dar asta nu inseamna neaparat ca nu au efecte secundare nocive pentru unele persoane care sunt alergice la ele.

Sunt gargaritele otravitoare?

In timp ce exista mii de specii de gargarite, cea mai raspandita de departe in America de Nord este gargarita Harmonia axyridis. Aceasta buburuza a fost adusa de fapt (intentionat) din Asia in 1916 deoarece se hranesc cu daunatori care distrug culturile, inclusiv cu afide.

Desi gargaritele au mentinut o existenta destul de pasnica cu oamenii, in 1988, populatiile lor au devenit mai depasite. Ca rezultat, gargaritele pot fi partial vizitator neinsemnat, partial daunator.

Sunt gargaritele otravitoare pentru oameni?

Gargaritele nu poarta boli umane cunoscute. Acest lucru inseamna ca, chiar daca te musca sau te ciupeste, nu ar trebui sa patesti nimic. De asemenea, prezenta lor in casa dvs. nu este probabil sa provoace boli. Singura problema este ca pot fi alergeni.

Desi pot fi enervante in numar mare acasa, gargaritele nu sunt susceptibile de a fi otravitoare.

Sunt otravitoare pentru animalele de companie sau pentru animale?

Se stie despre caini ca mananca gargarite, si experimenteaza unele efecte secundare in urma acestui lucru. Unele rapoarte de cazuri au descoperit ca lichidul pe care insectele o secreta atunci cand un caine mananca o buburuza poate provoca daune care ar putea fi similare cu o arsura chimica. De asemenea, pot avea un efect de ardere asupra tractului gastro-intestinal.

Desi aceasta este o intamplare rara, unele dintre semnele ca cainele dvs. ar fi mancat gargarite includ:

  • modificari de comportament
  • saliva
  • somnolenta
  • varsaturi

Unele culori de buburuza indica faptul ca sunt mai otravitoare decat altele?

Culorile gargaritelor depind de varietatea, dieta si regiunea in care traiesc. Culorile lor pot servi, de asemenea, ca un avertisment pentru pradatori sau camuflaj pentru a se proteja. Cercetatorii au testat teoria ca gargaritele mai colorate sunt mai otravitoare, deoarece culoarea lor este un fel de a atentiona pradatorii. Iata ce au gasit:

*negru: Gargaritele negre cu mici pete rosii se numesc gargarite de pin. Sunt una dintre cele mai toxice specii de gargarite si, prin urmare, pot provoca reactii alergice.

Gargarita neagra

*maro: Acest tip de buburuza se bazeaza pe camuflaj pentru a se proteja de pradatori. Sunt cele mai putin toxice specii de gargarite.

Gargarita maro

*portocaliu: gargaritele nuantate de portocaliu (care sunt in mare parte gandaci asiatici) tind sa aiba cele mai multe toxine in corpul lor. Prin urmare, pot dauna cel mai mult omului.

*rosu: gargaritele rosii tind sa fie mai pradatoare si capabile sa se apere. Rosu este un factor de descurajare pentru multi pradatori mai mari, inclusiv pasari. Cu toate acestea, nu sunt la fel de otravitoare ca gargaritele portocalii.

Gargarita rosie

Ce atrag gargaritele?

Gargaritele incep sa apara in perioadele mai calde in primavara si vara, cand vor incepe sa se hraneasca cu alte insecte cu corp moale sau alimente pe care le pot gasi in case, cum ar fi fructe, cereale si polen.

Elementele unei case de care sunt atrase gargaritele includ:

  • zone insorite
  • culori deschise
  • fisuri in pereti

Pot sa-mi faca rau gargaritele?

Gargaritele sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor. Nu inteleg si, desi pot ciupii ocazional, nu provoaca rani grave sau raspandesc boli. Cu toate acestea, este posibil sa fii alergic la gargarite.

Aceste alergii pot provoca:

  • probleme respiratorii
  • un nas infundat
  • ochii umezi si umflati

Alergiile la gargarite se agraveaza de obicei toamna si iarna, cand gargaritele incep sa roiasca.

Cu toate acestea, au un miros neplacut si pot provoca pete pe suprafetele mobilei, zidurilor, etc.

Cele mai bune insecticide anti Gargarite sunt:

K-Obiol EC 25 - Substanta activa K-Obiol EC 25 este Deltametrina 2.5% si este ajutata cu acceleratorul PBO Piperonil Butoxid in concentratie de 22.5%. Mod de actiune: K-Obiol EC 25 are un mecanism complex de actiune, datorita celor doua componente active.

Solfac Combi - Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 90 de zile. Foarte important: aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare: 120 ml - 10 litri apa.

Aqua K-Othrine EW 20 - Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu este iritant, motive pentru care este recomandat cu precadere pentru aplicarea in incintele sensibile. Remanenta: pana la 30 de zile. Foarte important: aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare: 120 ml - 10 litri apa.

K-Othrine Sc 25 Flow - Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 60 de zile. Foarte important: la exterior - aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare: 150 ml - 10 litri apa.

Va invitam sa cititi si articolul despre Lacuste.

Produse recomandate

-7%
K-othrine SC 25
-5%
Aqua K-Othrine EW 20