Morcov

Pregatirea adecvata a solului este extrem de importanta pentru cresterea morcovului! Daca radacinile morcovului nu pot creste usor neobstructionate, acestea pot duce la recolte proaste si deformate. Aplicati mulci pentru a retine umezeala si pentru a grabi procesul de germinare.

Cand rasadurile au un centimetru inaltime, taiati varfurile cu ajutorul unui foarfece in loc sa le scoateti pentru a preveni deteriorarea radacinilor fragile ale plantelor ramase.

Fertilizati cu un ingrasamant cu continut scazut de azot, dar cu continut ridicat de potasiu si fosfat, la 5 pana la 6 saptamani dupa insamantare.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi impotriva daunatorilor care apar in cultura de morcov.

Daunatorii care pot aparea la morcov sunt:

Nematodul galicol: Un daunator care ataca mai multe specii de plante, iar la morcov ataca radacinile, are maxim 2 generatii pe an.

Paduchele verde: Acesta poate fi intalnit des in plantatiile de morcovi, ataca frunzele in colonii pe partea din spate.

Musca morcovului: Aceasta afecteaza productia de morcovi, ierneaza in stadiu de larva la productia a 2 a in pamant, mai exact la radacini, plantele afectate de aceasta nu se mai dezvolta normal, iar morcovii vor putrezi.

Mai multe detalii despre plantare, ingrijire, boli si daunatori la morcovi puteti afla din articolul nostru, click aici!