Pastarnac

Pastarnacul este o leguma radacinoasa de culoare crem, are o coaja subtire, cafenie, care este de obicei indepartata inainte de utilizare. Similar morcovilor, acestia pot fi preparati intr-o varietate de moduri, dar puteti obtine cel mai bun gust cand ii prajiti. Taiati rasadurile pentru a sta la o distanta de 3-6 centimetri. Udati mai des in timpul verii daca precipitatiile sunt mai mici de 2-3 centimetri pe saptamana, pastrati intotdeauna locul plantarii curat, fara buruieni.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi impotriva daunatorilor care apar in cultura de pastarnac.

Daunatorii care pot aparea in cultura de pastarnac sunt:

Limaxul cenusiu - Acesta gaureste frunzele, producand daune mari in culturile de leguminoase.

Afidele - Acestea nu ataca un singur tip de planta, mutandu-se de la una la alta, le puteti observa sub forma de colonie pe partea din spate a frunzelor sau pe ramurile tinere, se hranesc cu sucul celular.

Pentru mai multe detalii despre bolile si daunatorii care pot aparea in cultura de pastarnac puteti citii articolul nostru, click aici!