Pepenii in crestere necesita intre 10-15 litrii de apa pe saptamana, asigurati-va ca nu uitati sa ii udati cand sunt perioade secetoase. De asemenea, acestea trebuie fertilizate la fiecare doua pana la trei saptamani. Cand plantele incep sa infloreasca, nu va faceti griji daca floarea se estompeaza si nu apar pepeni. A doua inflorire reprezinta de fapt florile feminine care produc fructul. Primele flori sunt de sex masculin si vor cadea in mod normal.
In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la pepeni.
Bolile care pot aparea la pepeni sunt:
Mozaicul cucurbitaceelor: Acesta este foarte raspandit pe mai multe culturi si poate fi regasit si la castraveti, tomate, ardei, etc. Acesta apare sub forma unor pete cu aspect mozaical, urmatoarea etapa a bolii fiind incretirea frunzelor.
Fainarea: Este intalnita si in alte culturi cum ar fi cele de dovlecel sau castraveti, provocand daune foarte mari, se manifesta sub forma de pete de dimensiuni mari pe suprafata frunzelor, care in timp capata o textura pufoasa.
Daunatorii care pot aparea la pepeni sunt:
Paianjenul acarian rosu: Ataca numeroase specii de plante, sub forma unor pete de culoare galbena, iar pe masura ce planta este afectata petele capata o culoare rosiatica.
Afidele: Acestea se deplaseaza de la planta la planta, pot fi gasite in colonie pe partea din spate a frunzei, pe flori sau lastari. Acestea se hranesc cu sucul celular, astfel ofilind-o.
Aplicarea insecticidelor la pepeni ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Pentru mai multe detalii despre combaterea bolilor si daunatorilor la pepeni puteti citii articolul nostru, click aici!