Piersic

Piersicul este un pom ce poate atinge o inaltime de pana la 8 metri cu frunze ce sunt usor zimtate pe margini. Florile piersicului au un diametru de 2,5 – 3,5 cm. Fructele sunt acoperite cu peri si au o forma sferica ajungand la un diametru de 4-10 cm.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la piersic.

Bolile care pot aparea la piersic sunt:

Basicarea frunzelor de piersic – Aceasta boala este cauzata de ciuperca numita Taphrina deformans si poate produce pagube insemnate la piersic, in special in anii cu precipitatii abundente.

Monilioza piersicului – Monilioza piersicului este o boala care poate fi provocata de ciuperca Monilinia laxa si reprezinta una dintre cele mai periculoase boli care pot aparea la piersic.

Daunatorii care pot aparea la piersic sunt:

Paduchele din San Jose - Acesta ataca peste 200 de plante, ierneaza pe scoarta plantelor infectate. Planta dumneavoastra se poate sufoca in cazul unui atac masiv, larvele se raspandesc pe toate organele plantei.

Paianjenul rosu comun este in mod normal vazut doar pe mar, in timp ce acarianul sudic ataca o varietate mult mai larga de plante. Un acarian face parte din familia Tetranychidae si este un arahnid, dar este mai mic si are o singura sectiune a corpului.

Aplicarea insecticidelor la piersic ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!