Porumb

Porumbul este una dintre cele mai productive si dominante culturi din lume. Este cultivat pe scara larga ca hrana atat pentru oameni, cat si pentru animale, ca biocombustibil si ca material brut in industrie.

Porumbul are o tulpina puternica, erecta si solida. Frunzele mari inguste au margini ondulate si sunt distantate alternativ pe laturile opuse ale tulpinii. Soiurile de porumb galben si alb sunt cele mai populare ca hrana, desi exista si alte soiuri.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la porumb.

Bolile care pot aparea in cultura de porumb sunt:

Putregaiul uscat al stiuletilor - Putregaiul uscat al stiuletilor de porumb este o boala cunoscuta in toate zonele in care se cultiva porumbul, nu produce pagube insemnate, fiind o boala care mai mult depreciaza stiuletii de porumb.

Taciunele porumbului - Taciunele comun al porumbului poate fi observat des in culturile de porumb si poate produce pagube in medie de 2-5% din recolta. Taciunele comun al porumbului se manifesta pe suprafata tuturor organelor supraterane.

Daunatorii care pot aparea in cultura de porumb sunt:

Paduchele verde al cerealelor - Paduchele verde al cerealelor este o specie care nu migreaza, iar evolutia ciclului biologic are loc doar pe speciile graminee.

Viermii sarma - Etapele larvare (viermii sarma) deterioreaza semintele si rasadurile dintr-o mare varietate de culturi, inclusiv lucerna, fasole, sfecla, porumb, ierburi, cereale mici (grau, ovaz etc.) numeroase plante de legume.

Aplicarea insecticidelor in cultura de porumb ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre cultura de porumb puteti afla din articolul nostru, click aici!