Salata verde este o planta care face parte din familia Compositae, aceasta este cultivata in camp si desigur in spatiile protejate, pentru frunzele sale.
In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor in cultura de salata verde.
Bolile care pot aparea in cultura de salata verde sunt:
Mana salatei - Aceasta boala este cunoascuta din 1843 in culturile de salata din zonele temperate ale Europei. La noi in tara a fost observata prima data in 1932, la Iasi. Boala isi facea aparitia in diferitele faze ale procesului de vegetatie pe suprafata frunzelor de la baza. Mana salatei se manifeste sub forma unor pete de dimensiuni mari si culoare galben-undelemnie.
Fainarea salatei – Aceasta boala a fost descoperita initial in SUA in anul 1931, in Romania in 1976 si se manifesta pe partea superioara a frunzelor de salata sub forma unei pasle de culoare alba, foarte fina, care in scurt timp capata un aspect fainos. Frunzele devin galbene, urmand sa isi piarda luciul si uscandu-se.
Daunatorii care pot aparea in cultura de salata verde sunt:
Limaxul - Limaxul cenusiu este de culoare inchisa pana la gri inchis. Fiind receptivi la umezeala, acestia se pot reproduce si pot fi activi in orice moment al anului, daca predomina conditiile adecvate.
Musca miniera - Musca miniera a fost gasita de mult in estul Statelor Unite si Canada, nordul Americii de Sud si Caraibe. Cu toate acestea, in ultimii ani a fost introdus in California, Europa si in alte parti. Traficul extins in culturile de flori pare a fi baza pentru gama extinsa a acestei specii.
Aplicarea insecticidelor in cultura de salata verde ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!