Aceasta cultura face parte din grupa cerealelor si exista 2 tipuri de secara: secara de vara si secara de iarna. Cultura de secara se dezvolta ideal in zonele in care clima este racoroasa si uscata. Secara este printre cele mai cunoscute cereale, fiind una dintre cele mai folosite in agricultura.
In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea la secara.
Cativa daunatori care pot aparea in cultura de secara sunt: gandacul ghebos, viermi sarma.
Gandacul ghebos - adultii gandacului ghebos sunt celeoptere ce au dimensiuni cuprinse intre 1,1 si 1,5 centimetri in lungime. Corpul acestuia prezinta un luciu usor metalic, capul este de culoare maro inchis spre negru. O femela poate depune pe parcursul vietii intre 100 si 130 de oua. Acesta ierneaza in stadiu de larva in sol. Ca masuri de combatere impotriva gandacului ghebos sunt necesare rotatia culturilor si aplicarea insecticidelor specifice.
Viermii sarma: sunt alungiti, turtiti si variaza ca marime si culoare in functie de specii. Speciile mai mici au o lungime de aproximativ 0,6 mm. Majoritatea speciilor au culori de la maro pana la negru, desi exista si unele exceptii cand aceastea au culori rosiatice sau galbui.
Insecticidele pe care le folositi in cultura de secara au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Aplicarea insecticidelor trebuie sa aiba loc dimineata inainte de ora 10 sau seara dupa ora 19!