Sfecla de zahar (Beta vulgaris) apartine grupului de cultivare Altissima al sfeclei comune. Beta vulgaris (sfecla) este o planta care este inclusa in subfamilia Betoideae din familia Amaranthaceae. Radacina sfeclei de zahar contine niveluri ridicate de zaharoza. Are o radacina conica, alba, carnoasa (radacina) cu coroana plata.
In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de sfecla de zahar.
Cativa daunatori care pot aparea in cultura de sfecla de zahar sunt: gargarita sfeclei, musca miniera.
Gargarita sfeclei - Gargarita femela a sfeclei este mai mare decat masculul. La masculi, primele doua segmente ale abdomenului au o fosa longitudinala. Sectiunea finala a picioarelor de mers la femele este mai putin pubescenta cu firele de par. Corpul carnos al larvei difera intr-o forma arcuita. Aceasta nu are picioare. Capul este galben sau galben maroniu. Lungimea corpului este de 28-30 mm. Corpul este format din 12 segmente, 9 spirale pe laturi.
Musca miniera are un ciclu de viata relativ scurt. Timpul necesar pentru un ciclu complet de viata in medii calde, cum ar fi Florida, este adesea de 21 pana la 28 de zile, astfel incat numeroase generatii pot aparea anual in clima calda. Rapiditatea dezvoltarii creste atunci cand temperatura ajunge la aproximativ 30 de grade Celsius. Temperaturile peste 30 de grade Celsius sunt de obicei nefavorabile si larvele prezinta o mortalitate ridicata.
Insecticidele pe care le folositi in cultura de sfecla de zahar au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Aplicarea insecticidelor in cultura de sfecla de zahar trebuie realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre sfecla de zahar puteti gasi si in articolele noastre, click aici!