Sfecla furajera este o planta cultivata pentru radacina carnoasa folosita pe post de leguma in alimentatia omeneasca si ca planta furajera. Sfecla furajera este o planta bienala, in primul an creste din seminte si se dezvolta, iar in al doilea an formeaza semintele.
In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de sfecla furajera.
Cativa daunatori care pot aparea in cultura de sfecla furajera sunt: Plosnita neagra a sfeclei, Puricii sfeclei.
Plosnita neagra a sfeclei - Aceasta prezinta o singura generatie pe an si poate ierna in stadiul de ou in diferite zone adapostite. Plosnita neagra a sfeclei este o specie polifaga si este considerata printre principalii daunatori ai culturii de sfecla. Ca masuri de prevenire impotriva plosnitei negre a sfeclei sunt: fertilizarea echilibrata si distrugerea buruienilor.
Puricii sfeclei - Puricii sfeclei au intre 2 si 3 generatii pe an si pot ierna in stadiul de adult in stratul superficial al solului. Acestia produc pagube insemnate in culturile de sfecla furajera si de zahar. Ca metoda de combatere a puricilor de sfecla trebuie sa rotiti corect cultura, sa inlaturati buruienile care apar pe parcurs si sa aplicati tratamente semintelor inainte sa le semanati.
Insecticidele pe care le folositi in cultura de sfecla furajera au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Mai multe detalii despre sfecla furajera puteti afla din articolele noastre, click aici!