Filtre

Tomate

In regiunile nordice, plantele de rosii vor avea nevoie de cel putin 6 ore de lumina solara zilnic, de preferat 8 pana la 10 ore. In regiunile sudice, umbra usoara de dupa-amiaza va ajuta rosiile sa supravietuiasca si sa prospere. Continutul de apa al rosiilor este de aproximativ 95%. Restul de 5% este format in principal din carbohidrati si fibre.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de tomate.

Principalii daunatori care pot aparea in cultura de tomate sunt: Molia miniera, Coropisnita, etc.

Coropisnita: Atacul acesteia are loc asupra radacinii, taind-o, dupa care plantele se ofilesc. Aceasta ataca mai multe tipuri de plante, nu doar rosiile, ataca pe timp de noapte in deosebi pe perioada intregului proces de vegetatie.

Molia miniera: Aceasta face parte din familia Gelechiidae, este originara din America de Sud, ajungand in Romania in 2009, poate compromite toata cultura. Aceasta se dezvolta in 4 stadii: ou, larva, pupa si adult.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de tomate au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Aplicarea insecticidelor in cultura de tomate trebuie realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii puteti afla din articolul nostru, click aici!