Dracaena
Iti place aspectul de vegetatie in interior, dar nu ai destul timp sa te ocupi de procesul de ingrijire al unei plante? Plantele de apartament Dracaena sunt ideale pentru gradinarii ocupati.
Sunt atat de usor de ingrijit si este posibil sa reziste neglijarii ocazionale. Cu multe specii diferite disponibile in diferite dimensiuni si culori, puteti gasi optiunea perfecta pentru orice spatiu.
Plantele de Dracaena fac parte din familia Asparagaceae, acest gen, insa, include aproximativ 120 de specii, variind ca marime, de la plante de apartament mici la arbusti si arbori mai mari.
Soiuri de Dracaena:
Exista multe specii si soiuri unice de Dracaena care sunt plante de apartament minunate.
Dracaena Marginata - Aceasta specie poate atinge inaltimi de aproximativ 1,8 metri in interior, desi are o crestere lenta si poate dura aproximativ 10 ani pana ajunge la aceasta inaltime.
Arborele dragonului are tulpini curbate si frunze verzi subtiri, arcuite, cu margini rosii. Una dintre cele mai tolerante specii de dracaena, este o alegere foarte populara pentru cultivarea in interior.
Dracaena Reflexa - Poate cea mai comuna specie cultivata ca planta de casa, D. reflexa este populara pentru frunzisul sau deosebit de colorat.
Frunzele ascutite, inguste, de culoare verde intens, au dungi galbene stralucitoare. Este foarte adaptabil si este o alegere excelenta pentru cultivarea in interior.
Cum se inmultesc plantele de Dracaena:
Prin procesul de butasire - Acest gen de plante este foarte usor de inmultit pe cale vegetative, prin butasii care sunt obtinuti din cresterile terminale sau chiar de la baza tulpinii. Puteti taia si mici parti din tulpina (15 centimetri) care sa aibe cel putin 2 perechi de frunze.
Cum sa cultivam Dracaena:
Acest gen de plante sunt incredibil de usor de cultivat. Gaseste o zona undeva unde lumina este filtrata, cum ar fi o fereastra acoperita de o perdea.
Nota! Dracaena este o planta toxica pentru animalele de companie cum ar fi cainii si pisicile, iar ingerarea acesteia poate provoca varsaturi, hipersalivatie sau diaree.
Plantele de Dracaena pot tolera o gama de temperaturi, cu o preferinta pentru temperaturi interioare cuprinse intre 15 si 20 de grade Celsius in timpul zilei si ceva mai reci noaptea.
Asigurati-va ca evitati amplasarea lor in locuri in care temperatura poate scadea sub 12 grade Celsius.
Cum udam plantele de Dracaena:
Pastrati solul umed, dar niciodata excesiv de ud, lasand intotdeauna solul de la suprafata sa se usuce complet intre udari. Prea multa umiditate sau un drenaj slab poate face ca frunzele sa se ingalbeneasca si sa cada, ceea ce probabil va duce la putrezirea radacinilor. Desi adaptabile, aceste plante tropicale prospera in climatul cu umiditate ridicata.
Cum fertilizam plantele de Dracaena:
Aceste plante au o crestere lenta ce nu necesita prea multe ingrasaminte. In schimb, ar trebui sa le urmariti constant pentru a observa imediat in cazul in care plantele prezinta urme de posibile boli cum ar fi ingalbenirea sau rumenirea frunzelor, care ar putea indica o deficienta de nutrienti.
Daca doriti, puteti alege sa oferiti plantelor de dracaena aproximativ o data pe luna in timpul primaverii si verii cu un ingrasamant lichid echilibrat. Nu oferiti ingrasamant in timpul iernii, cand cresterea plantelor incetineste in mod natural.
Puteti folosi ingrasamantul pentru plante ornamentale Osmocote. Ingrasamantul pentru plante de la Osmocote ofera plantelor un aport nutrienti si microelemente pe parcursul procesului de crestere. Nutrientii eliberati de ingrasamantul pentru plante Osmocote respecta ritmul de crestere al plantelor. Astfel, acest produs unic nu este doar eficace, ci si foarte sigur.
Taierea si ingrijirea plantelor de Dracaena:
Taierea plantelor de Dracaena se poate face oricand pentru a indeparta tulpinile deteriorate si pentru a preveni aparitia posibililor daunatori.
Unele specii pot creste pana la 3 metri inaltime, astfel incat taierea poate fi o necesitate pentru a mentine dimensiunea plantelor din interiori sub control.
Din fericire, acest gen este foarte tolerant la taiere. Puteti taia plantele sanatoase la orice inaltime, fara sa va faceti griji ca vor provoca vatamari.
De asemenea, puteti taia orice frunza care a capatat o culoare maronie sau par a fi moarte sau pe moarte. Cand o sectiune a tulpinii este indepartata, o noua crestere va aparea de obicei sub taietura cateva saptamani mai tarziu.
Daunatorii care pot aparea la plantele de Dracaena sunt:
Afidele - Puteti scapa de afide folosind insecticidele Decis Expert, Kabon, Karate Zeon.
Paduchi lanosi - Pentru a scapa de paduchii lanosi puteti folosi insecticidele Mavrik 2 F si Mospilan 20 SG.
Acarieni - Pentru a combate aparitia acarienilor la plantele de Dracaena puteti utiliza urmatoarele insecticide: Vertimec 1.8 EC si Milbeknock.
Citeste si articolul despre Dipladenia.