Mohor (Setaria glauca)
Mohorul este o buruiana dicotiledonata, anuala, termofila care germineaza primavara tarziu. Mohorul prefera solurile lutoase si bogate in nutrienti. Pe langa denumirea populara de mohor, aceasta buruiana mai poate fi gasita si sub denumirea de mohor roscat.
Mohorul are inflorescenta panicul spiciform cilindric ce poate atinge o lungime maxima de 70 de centimetri. Culoarea inflorescentei este verde, frunzele sunt liniare si au o lungime cuprinsa intre 8 si 20 de centimetri si latimea de 1,2 cm.
Inaltimea maxima este de 1 metru, iar mohorul (Setaria glauca) se inmulteste cu ajutorul semintelor, o singura planta putand produce pana la 7.000 de seminte.
Mohorul (Setaria glauca) poate aparea la culturile de porumb, morcovi, cartofi si leguminoase.
Perioada de inflorire a Mohorului (Setaria glauca) are loc din luna iulie pana in septembrie. Perioada de germinare se desfasoare in anotimpul de primavara devreme.
Cel mai recomandat este ca pentru a scapa de Mohor (Setaria glauca) sa folositi erbicide specifice culturii in care acesta apare.
Mohorul – Erbicide pentru combatere:
Dual Gold – Acesta este un erbicid pelicular care actioneaza ca inhibitor de crestere pe parcursul procesului de germinare.
Fusilade Forte EC – Acesta este un erbicid sistemic postemergent recomandat pentru folosirea impotriva buruienilor graminee anuale si perene.
Equip – Acesta este un erbicid ideal pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate anuale si perene.
Citeste si articolul despre Hirusor.