Mohorul este o buruiana dicotiledonata, anuala, termofila care germineaza primavara tarziu. Mohorul prefera solurile lutoase si bogate in nutrienti. Pe langa denumirea populara de mohor, aceasta buruiana mai poate fi gasita si sub denumirea de mohor roscat.
Mohorul are inflorescenta panicul spiciform cilindric ce poate atinge o lungime maxima de 70 de centimetri. Culoarea inflorescentei este verde, frunzele sunt liniare si au o lungime cuprinsa intre 8 si 20 de centimetri si latimea de 1,2 cm.
Erbicidul este un agent chimic care distruge sau inhiba dezvoltarea oricarei buruieni, desigur in afara de cultura cultivata.
Pentru a putea aplica erbicide impotriva mohorului trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, cum ar fi:
Produsele de acest gen se achizitioneaza doar din locuri autorizate, iar dozele trebuie sa fie omologate. Daca folositi produse care sunt achizitionate din surse nesigure atat sanatatea consumatorilor cat si a culturilor (pe care aplicati produsul) poate fi pusa in pericol.
Un alt aspect de care trebuie sa tineti obligatoriu cont este citirea cu atentie a indicatiilor oferite de producator pe eticheta produsului.
In aceasta categorie veti gasi erbicide pe care le puteti folosi pentru combaterea mohorului.
La aplicarea erbicidului pentru combaterea mohorului trebuie sa va echipati corespunzator pentru ca substanta pe care o dispersati sa nu intre in contact cu pielea. In acest caz veti avea nevoie de o masca de protectie, un combinezon de unica folosinta si niste manusi.
Mai multe detalii despre Mohor puteti gasi citind articolul nostru (click aici)!