Filtre

Molia pielitei fructelor

Molia pielitei fructelor ( Adoxophyes orana ) este un daunator serios care ataca in special marul, parul, caisul, ciresul, piersicul, prunul si alti pomi fructiferi.

Molia pielitei fructelor ( Adoxophyes orana ) are doua generatii pe an, in conditii favorabile, poate aparea o a treia generatie. Adultii sunt prezenti la sfarsitul lunii mai si iunie pentru prima generatie, in iulie pana in septembrie pentru a doua generatie si in octombrie pentru a treia generatie.

Larvele care se hranesc cu fructe mature, in special cu mere si pere, indeparteaza pielea si pasuneaza superficial in carnea fructului pentru a forma pete mari neregulate. Aceste zone de hranire prezinta o culoare uniforma rosiatica. Deteriorarea frunzelor nu este de obicei importanta, dar pierderea mugurilor in primavara poate fi semnificativa.

Aplicarea insecticidelor pentru Molia pielitei fructelor au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia moliei pielitei fructelor se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia moliei pielitei fructelor!