Filtre

Molia vargata

Molia vargata a piersicului este unul dintre cei mai importanti daunatori la piersic. A aparut in Europa si a fost raportat pentru prima data ca un daunator in California in anii 1880. Molia vargata a devenit un daunator obisnuit al piersicilor si al altor pomi fructiferi si poate provoca daune considerabile crengutelor si poate desfigura sau infesta fructele. Molia vargata nu ataca doar prunul ci si caisul, nectarinul, prunul.

Molia vargata ajunsa in stadiul de adult are o lungime cuprinsa intre 8 si 12 mm. Molia vargata a piersicului are trei generatii parcursul unui an.

Primul semn ca molia vargata se afla in livada poate fi ofilirea sau marcarea unei noi cresteri in primavara. Pe masura ce mugurii se deschid si frunzele noi incep sa creasca, larvele se cufunda in lastarii sensibili, care apoi se ofilesc si mor. Deteriorarea crengutelor poate fi mai severa la pomii tineri.

Aplicarea insecticidelor pentru Molia vargata au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia moliei vargate se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia moliei vargate!