Paduchele ovazului
Paduchele ovazului a fost observat pe toate continentele, iar la noi in tara este prezent in mare parte din zonele in care se cultiva cereale paioase.
Paduchele ovazului – aspect:
Paduchii ovazului care au ajuns in stadiul de maturitate au corpul de culoare verde sau chiar galben-brun si picioarele lungi. Lungimea corpului este cuprinsa intre 2,7 si 2,9 milimetri, antena acestora fiind mai lunga decat corpul. Femelele care prezinta aripi au toracele de culoare rosu-brun, iar segmentele abdominale sunt verzi.
Paduchele ovazului – biologie:
Paduchele ovazului are intre 8 si 15 generatii pe an, ierneaza in stadiul de ou. Toate generatiile se vor dezvolta doar pe gramineele cultivate sau spontane, ciclul evolutiv al acestora fiind intre 6 si 21 de zile.
Paduchele ovazului – plante gazda si metode de combatere:
Paduchele ovazului ataca graul, orzul, ovazul, porumbul, etc. Acesta ataca cerealele de iarna si chiar si culturile de primavara.
Alfametrin – Acesta este un insecticid care face parte din grupa piretroizilor de sinteza. Are un spectru larg de combatere si un efect de soc asupra insectelor. Alfametrin poate combate eficient un numar mare de insecte daunatoare, efectul aplicarii acestuia fiind vizibil in cateva ore.
Faster 10 CE - Acest produs este compatibil cu fungicidele, dar si insecticidele care sunt omologate pentru tratamente in vegetatie (exceptand produsele alcaline!).
Citeste si articolul despre cum sa scapati de Paduchele verde al porumbului.