Filtre

Paduchele verde

Paduchele verde al cerealelor este o insecta foarte raspandita pe glob, la noi in tara fiind prezenta in zone in care se cultiva cereale paioase, producand pagube destul de mari in culturile de cereale.

In momentul in care ajung pe plantele gazda, procesul descris mai sus se va repeta pana in iulie cand vor incepe sa apara din nou formele cu aripi. O femela poate naste pana la 60-70 de pui. In functie de conditiile meteorologice, in special de temperatura dezvoltarea unei generatii poate dura intre 5 si 21 de zile.

Paduchele verde al cerealelor va ataca frunzele si tulpinile de: orz, ovaz, grau, etc. Produce pagube insemnate in primele faze de dezvoltare ale plantelor. In Romania, sorgul, care este cea mai atacata planta de paduchele verde al cerealelor, numarul de indivizi care pot fi gasiti pe planta pot ajunge si pana la 8000. In locul in care plantele au fost intepate, vor aparea pere decolorate, care mai apoi capata o culoare rosie.

Mai multe detalii despre ciclul de viata al paduchelui verde puteti afla daca cititi articolul nostru, click aici!

Aplicarea insecticidelor pentru paduchii verzi au ca scop stoparea inmultirii acestora. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia paduchilor verzi se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia paduchilor verzi!