Categorii

Paianjenul brun al pomilor (Bryobia rubrioculus) - Raspandire, plante gazda si aspect

Dezvoltare - Plante gazda - Tratamente Paianjenul brun al pomilor


Paianjenul brun al pomilor

Paianjenul brun al pomilor

Paianjenul brun al pomilor este o specie foarte raspandita, fiind observata in America de Nord, Noua Zeelanda, Australia, dar si in tarile Europene. La noi in tara poate fi observat in zonele de campie si in regiunile premontane.

Aspectul paianjenului brun al pomilor:

Paianjenul brun ajuns in stadiu de adult are corp oval, o lungime cuprinsa intre 0,6 si 0,8 milimetri si o culoare caramizie. Larvele masoara 0,2 milimetri in lungime si au o culoare rosie in momentul eclozarii.

Biologie si ecologie:

Paianjenul brun se poate intalni in timpul dezvoltarii pe suprafata pomilor fructiferi, are 6 generatii pe an si ierneaza in stadiul de ou pe ramuri. O femela poate depune intre 10 si 30 de oua, iar larvele vor aparea cand temperaturile depasesc 7 grade Celsius.

Ce plante ataca paianjenul brun – simptomele atacului:

Paianjenul brun se hraneste cu frunze de mar, gutui, migdal, iar in urma intepaturilor dese frunzele acestora se decoloreaza, in cele din urma uscandu-se.

Simptomele atacului paianjenului brun poate varia in functie de momentul in care are loc perioada de vegetatie. Pe suprafata frunzelor puteti observa pete de dimensiuni mici si culoare alb-maronie. Paianjenul brun ierneaza in stadiul de ou, depus pe ramuri.

Metode de combatere ale paianjenului brun – insecticide:

Ulei horticol Mospilan Oil 20 SG - Efectul asupra daunatorilor este de otravire prin ingestie sau penetrare in corpul insectei.

Movento 100 SC – tratamentul cu acest insecticid va afecta dur functia reproductiva a femelelor ajunse in stadiul de adult, dar si fertilitatea oualor, astfel reducand drastic nivelul populatiei daunatorilor.

Paianjenul brun

Citeste si articolul despre Paianjenul rosu comun.