Ridichi

Erbicidele folosite la cultura de ridichi trebuie sa distruga doar buruienile, fara a afecta si plantele cultivate. De aceea, primul criteriu trebuie sa fie selectivitatea solutiei folosite fata de plantele de cultura. Conteaza totodata si gradul de fitotoxicitate pentru buruienile care s-au dezvoltat in gradina, precum si nocivitatea reziduurilor din sol, care trebuie sa fie cat mai scazuta.

Momentul optim pentru folosirea erbicidelor la ridichi depinde de substanta folosita, momentul in care se aplica tratamentul si tipul buruienilor pe care vreti sa le combateti.

Pentru culturile de ridichi, in cele mai multe cazuri, erbicidarea se efectueaza inaintea insamantarii. Unele erbicide pot fi aplicate si in timpul insamantarii si chiar in perioada de vegetatie, atunci cand este nevoie. De asemenea, erbicidarea mai poate fi facuta preemergent, adica in perioada dintre semanat si rasarirea plantelor de cultura si a buruienilor.

Folosirea erbicidelor la ridichi nu se face imediat dupa ploaie, atunci cand plantele sunt umede, si nici daca se anunta precipitatii abundente in perioada urmatoare. Solutia are nevoie de un anumit interval de timp pentru a-si face efectul, deci trebuie sa fie aplicata pe planta uscata si sa nu fie spalata imediat de prima ploaie.

Pentru a va proteja in momentul in care utilizati erbicide in cultura de ridichi puteti folosi un combinezon si o masca de protectie.