Categorii

Salcam - Sfaturi, ingrijire, cultivare

Cele mai eficiente metode de intretinere a unui Salcam.


Salcam

Sfaturi, ingrijire, cultivare Salcam

Originar din regiunile subtropicale din intreaga lume, salcamii cresc in cele mai aspre clime.

Arborii cresc rapid la inaltimi de 6 pana la 12 metri inaltime. Desi exista peste 80 de specii de salcam, fiecare cu caracteristici usor diferite; majoritatea au o forma vesnic verde, aplecata, cu frunze zvelte. Salcamii sunt cunoscuti pentru florile lor galbene sau albe, care apar in anotimpul de primavara.

Frunzele de salcam sunt un aliment preferat atat pentru girafe, cat si pentru bovine. In peisajul casnic, salcamii sunt arbori care ofera foarte multa umbra.

Salcamii se dezvolta rapid si au o viata scurta. La fel ca majoritatea arborilor cu crestere rapida, au radacini relativ adanci.

Plantare Salcam:

Daca locuiti intr-un climat calduros, selectati o zona insorita pentru acest arbore. Salcamii sunt toleranti la multe tipuri de sol, dar cresc cel mai bine intr-un sol bine drenat, nisipos. Pot fi plantati din seminte, dar majoritatea oamenilor planteaza din transplanturi.

Planteaza arborii toamna sau primavara si uda solul o data pe saptamana in primul sezon de crestere. Mai tarziu, pe masura ce radacinile se stabilesc, arborele va avea nevoie de udare doar o data la trei sau patru saptamani, pe vreme calda.

Lucrari de intretinere, boli si daunatori la Salcami:

Salcamii sunt, in cea mai mare parte, arbori cu intretinere redusa. Taiati-i in fiecare an pentru a indeparta lemnul mort sau deteriorat. Taiati toate ramurile care sunt foarte dese. Tunderea regulata va reduce la minimum ruperea ramurilor si daunele grave in timpul furtunilor.

Cea mai grava boala care afecteaza salcamii este antracnoza, care provoaca pete pe frunze si, in cele din urma, poate slabi sau chiar omora arborele.

Pentru a combate antracnoza va putem recomanda tratamentul cu Signum, un produs inovativ care imbina o combinatie unica de doua substante active noi cu moduri de actiune diferite.

Cei mai comuni daunatori care deranjeaza salcamii includ afide, tripsi si muste albe. Aceste insecte provoaca daune prin sugerea sucurilor celulare din tulpini si frunze. De cele mai multe ori, vor merge mai departe prin propriile lor actiuni.

Pentru combaterea Afidelor: insecticidul karate Zeon 50 Cs.

Pentru combaterea Tripsilor: insecticidul Actellic 50 EC.

Pentru musculita alba: insecticidul kabon.

Boala frunzelor de argint: Atacul in prima faza este asupra ramurilor si poate fi usor depistat din cauza efectelor secundare ce apar pe frunze. Prezenta ciupercii se poate observa in anotimpul de vara pe suprafata frunzelor, care dezvolta un luciu argintiu.

Singura metoda de combatere a acestei boli este eliminarea completa a plantelor batrane.

Specii de Salcam:

Robinia Pseudoacacia

Acesta specie este cea mai cunoscuta, este adaptata la climatul din tara noastra. Frunzele se dezvolta tarziu, in luna mai, florile sunt de culoare alba.

Robinia Pseudoacacia

Robinia Viscosa (Salcamul rosu)

Aceasta specie de salcam este originara din Sud-Estul Americii de Nord si este un arbore de talia a 3a. Poate ajunge la inaltimi de pana la maxim 12 metri. Florile sunt de culoare roz-pal.

Robinia Viscosa

Sophora japonica (Salcamul japonez)

Aceasta specie este originara din China si Coreea. Creste ca un arbore de talia a 2-a, poate ajunge pana la o inaltime de maxim 20 de metri. Frunzele sunt impar penate, au o culoare verde-cenusie pe partea din spate. Florile au dimensiuni mai mici fata de cele ale celorlalte specii. Aceasta specie infloreste in lunile iulie-august.

Laburnum Anagyroides (Salcamul galben)

Aceasta specie poate ajunge pana la 3-5 metri inaltime. Ramurile sunt viguroase, iar frunzele trifoliate. Florile isi fac aparitia in lunile mai-iunie, sunt de culoare galbena.

Metode de inmultire la Salcam:

Prin seminte -> Aceasta solutie necesita tratamente specifice care au ca scop facilitarea procesului de germinare.

Prin altoire -> Aceasta metoda se poate realiza doar in anotimpul de primavara, prin tehnici ce difera in functi de soiul de salcam.

Prin drajoni -> Aceasta metoda de inmultire se poate realiza in primavara, prin separarea drajonilor de la baza arborilor.

Va invitam sa cititi si articolul despre Rododendron.

Produse recomandate

-11%
Signum, 500 g
Signum, 500 g
231,71 Lei
259,47 Lei
Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-20%
Karate Zeon 50 CS, 100
Karate Zeon 50 CS, 100 ml
71,42 Lei
88,87 Lei