Silvicultura

Erbicidele care se aplica pe sol se numesc si erbicide preemergente. Cand erbicidul se aplica pe vegetatie spunem ca erbicidam postemergent. In ambele cazuri se poate efectua erbicidarea pe intreaga suprafata sau in benzi.

Aplicarea erbicidelor preemergente in silvicultura se face cu erbice reziduale, cu persistenta variabila. Aceasta erbicidare are scopul de a prevenii imburuienarea culturilor agricole. Erbicidele ajunse odata in sol sunt absorbite prin radacini, stoloni sau rizomi de catre buruienile in curs de rasarire. La buruienile dicotiledonate absorbtia erbicidului este mult mai mare decat la graminee.

In cazul aplicarii erbicidelor pe sol in silvicultura, acesta trebuie bine maruntit si nivelat pentru a asigura o repartizare uniforma a erbicidului. Prin aplicarea erbicidului pe sol se creaza o pelicula toxica la suprafata si la adancimea 2-6 cm, care este adancimea de germinarea a majoritatii buruienilor. Aceasta pelicula persista de regula de la 2-3 saptamani pana la 5-6 luni.

Aplicarea postemergenta a erbicidelor in silvicultura se efectueaza cu erbicide de contact. Erbicidele de contact pot fi cu actiune totala sau selectiva (sistemice foliare). Aceste erbicide distrug tesuturile, celulele buruienilor, impiedica diviziunea celulara in zona de crestere, provoaca malformatia tesuturilor, sau inhiba procesele de fotosinteza si respiratie.

Pentru a va proteja in momentul in care utilizati erbicide in silvicultura puteti folosi un combinezon si o masca de protectie.