Solurile cultivate cu spanac au un grad de fertilitate foarte ridicat, iar din aceasta cauza constituie un teren propice pentru dezvoltarea buruienilor. De obicei, acestea se dezvolta mai rapid decat plantele de cultura, fiind si foarte rezistente la conditiile nefavorabile de mediu.
Pe langa faptul ca ajung sa sufoce legumele cultivate in gradina, buruienile constituie si un mediu favorabil pentru dezvoltarea altor daunatori, astfel ca aparitia bolilor si a insectelor constituie o alta problema generata de aceste plante daunatoare.
Erbicidul folosit la spanac trebuie sa distruga doar buruienile, fara a afecta si legumele cultivate. De aceea, primul criteriu trebuie sa fie selectivitatea solutiei folosite fata de plantele de cultura. Conteaza totodata si gradul de fitotoxicitate pentru buruienile care s-au dezvoltat in gradina, precum si nocivitatea reziduurilor din sol, care trebuie sa fie cat mai scazuta.
Momentul optim pentru folosirea erbicidelor la spanac depinde de substanta folosita, momentul in care se aplica tratamentul si tipul buruienilor pe care vreti sa le combateti.
Conditiile atmosferice au o importanta influenta asupra efectului erbicidelor la spanac, astfel ca trebuie sa tii cont si de acest aspect cand vrei sa scapi de buruieni. Temperatura ideala a mediului ambiant la care trebuie efectuata erbicidarea este de 15-20 de grade.
Erbicidarea nu se face imediat dupa ploaie, atunci cand plantele sunt umede, si nici daca se anunta precipitatii abundente in perioada urmatoare.
Pentru a va proteja in momentul folosirii erbicidelor la spanac puteti folosi un combinezon si o masca de protectie.