Categorii

Spanacul salbatic - Chenopidium album

Erbicide - Aspect - Comabatere


Spanacul salbatic

Spanac salbatic (Chenopidium album)

Spanacul salbatic sau dupa denumirea sa stiintifica Chenopidium album este o buruiana care face parte din categoria celor dicotiledonate, anuale si este monoica (are flori unisexuate, masculine sau feminine pe acelasi individ).

Spanacul salbatic poate fi gasit dupa mai multe denumiri, prima fiind cea stiintifica despre care am vorbit si mai sus: Chenopidium album, iar apoi urmeaza cele populare, si anume: piciorul caprei sau loboda porceasca.

Aceaasta buruiana, Chenopidium album, se inmulteste prin seminte si are o radacina pivotanta si puternica.

Frunzele tinere ale Chenopidium album, sunt acoperite de un praf de culoare alba. Chenopidium album poate fi observat pe aproape orice tip de sol, preferand de regula solurile care sunt afanate si bogate in azot sau pe cele lutoase si nisipoase.

Spanacul salbatic germineaza de la sfarsitul primaverii pana in anotimpul de toamna. Adancimea de germinare a Spanacului salbatic este cuprinsa intre 0,5 si 3 centimetri.

Frunzele adevarate ale Chenopidium album au forma ovala pana chiar la triunghiulare, lungimea acestora este mai mare decat latimea si au culoarea albastru deschis spre verde.

Tulpina Chenopidium album este tesita si ramificata si nu depaseste inaltimea de 1,5 metri.

Perioada de inflorire a Spanacului salbatic (Chenopidium album) are loc din anotimpul de vara pana in toamna. Spanacul salbatic poate produce aproximativ 3000 de seminte per planta.

Este recomandat ca pentru inlaturarea Spanacului salbatic sa se foloseasca erbicide specifice culturii in care acesta apare.

Spanacul salbatic – Erbicide pentru combatere:

Sencor 600 FS – Erbicidul acesta este perfect pentru combaterea buruienilor care apar in culturile de cartof, tomate si soia.

Hudson – Este cel mai bun erbicid pe care il puteti folosi impotriva buruienilor din cultura de porumb.

Spanacul salbatic

Citeste si articolul despre Fumarita.