Categorii

Suculente - Ingrijire, plantare, boli si daunatori

Soiuri - Sfaturi - Ingrijire


Suculente

Suculente

Plantele Suculente reprezinta categoria de plante cu tesuturi groase si carnoase adaptate la depozitarea apei. Unele plante suculente (de exemplu, cactusii) stocheaza apa numai in tulpina si nu au frunze. Majoritatea plantelor suculente au sisteme radiculare profunde sau largi si sunt native fie din desert, fie din regiuni care au un sezon semiarid.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor Suculente:

  • Asigurati-va ca plantele obtin suficienta lumina - Plantele suculente iubesc lumina si au nevoie de aproximativ sase ore de soare pe zi, in functie de soiul plantei. Plantele suculente nou plantate se pot arde daca sunt expuse imediat in lumina directa a soarelui, deci este posibil sa fie nevoie sa le introduceti treptat la expunerea totala la soare sau sa oferiti umbra cum ar fi cea oferita de o perdea.
  • Rotiti plantele suculente frecvent - Plantele suculente adora lumina soarelui direct, dar daca stau in acelasi loc zi de zi, este posibil ca doar o parte sa aiba suficienta lumina. Este recomandata rotirea plantei des. Plantele suculente se vor apleca dupa soare, astfel incat rotirea le va ajuta sa se ridice drept. (Inclinarea poate fi, de asemenea, un semn ca trebuie sa fie intr-un loc mai insorit.)
  • Udare conform sezonului - La fel ca noi, plantele suculente au nevoie de mai multa energie atunci cand se afla intr-o perioada de crestere. In timpul primaverii si verii, plantele infloresc si consuma mult mai multa apa decat atunci cand se odihnesc toamna si iarna.
  • Pastrati plantele suculente curate - Inevitabil, plantele dumneavoastra de interior vor prelua treptat praf pe suprafata lor, ceea ce le poate inhiba cresterea. Stergeti usor frunzele si tepii cu o carpa umeda (folositi o pensula moale pentru a ajunge in locuri greu accesibile).
  • Alegeti un ghiveci cu un drenaj bun - Plantelor suculente nu le place sa stea intr-un sol inundat, astfel incat drenajul este important pentru a preveni putregaiul. Ghiveciul dumneavoastra ar trebui sa aiba o gaura de scurgere pentru a permite evacuarea excesului de apa.
  • Scapati de daunatori - Daunatorii nu ar trebui sa fie o problema pentru plantele suculente din interior, dar ocazional este posibil sa trebuiasca sa va confruntati cu daunatori. Folositi insecticide specifice daunatorilor care apar.
  • Fertilizati plantele suculente vara - Suculentele nu au nevoie de mult ingrasamant, dar le puteti oferi hrana usoara in timpul sezonului de crestere de primavara si vara. Aveti grija sa nu fertilizati in exces - acest lucru poate face ca planta dumneavoastra sa nu se dezvolte normal. Puteti folosi un ingrasamant foliar Cropmax sau un ingrasamant profesional Osmocote. In afara de ingrasamant mai puteti folosi un regulator de crestere, Tron Ph, care va va ajuta la aplicarea mai buna a tratamentelor fitosanitare.

Plantele suculente - Plantare

Primul pas al plantarii plantelor suculente cu succes este sa scapi de vasul de pepiniera si sa indepartezi cat mai mult pamant.

Asezati planta in ghiveci

  • Acum este timpul sa va adaugati planta in ghiveci jardiniere! Puteti sa-l plantati centrat sau descentrat, oricum doriti.
  • Asezati cateva dintre radacinile in sol, astfel incat acestea sa devina un pic de inceput in crestere.

Umpleti ghiveciul aproape pana sus

Umpleti ghiveciul pana sus, tasand usor pamantul astfel incat radacinile plantei sa poate respira. Lasati putin spatiu in partea de sus, astfel incat radacinile sa se aseze perfect si veti putea adauga mai mult sol mai tarziu.

Umpleti ghiveciul pana la varf

Acum este timpul sa umpleti ghiveciul. Trebuie sa lasati doar un pic de spatiu intre nivelul solului si varful ghiveciului. Asigurati-va ca frunzele plantei suculente stau complet deasupra solului, pentru a preveni putrezirea.

Boli si daunatori care pot afecta plantele suculente:

In principal, plantele grase nu prea sunt afectate de boli, daca sunt ingrijite asa cum trebuie. In schimb daunatorii care pot aparea la plantele suculente sunt paduchii lanosi sau cei testosi.

Soiuri de plante suculente

Cactaceae - exista circa 1600 de specii de plante suculente care sunt raspandite pe teritoriul Americii de Nord, de Sud sau Centrale.

Crassulaceae - acesta cuprinde undeva la 1300 de specii de plante suculente! Acestea sunt raspandite pe aproape toate zonele globului.

Aizoaceae - sunt 2000 de specii care se intalnesc in Africa de Sud si Australia, iar cele mai cunoscute sunt Fenestraria si Aptenia

Plante suculente

Citeste si articolul despre Aloe.

Produse recomandate

-44%
Mospilan 20 SG, 1.5 g
Mospilan 20 SG, 1.5 g
2,40 Lei
4,32 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei