Top 4 Insecticide anti gandaci


gandaci

Inmultirea rapida a gandacilor: O problema greu de controlat

Gandacii sunt insecte din ordinul Blattodea, cunoscute pentru rezistenta lor si pentru capacitatea de a se adapta la cele mai diverse conditii de mediu. Sunt insecte sinantrope, ceea ce inseamna ca traiesc in stransa legatura cu oamenii, preferand locurile calde, umede si intunecate, precum bucatariile, baile sau subsolurile.

Gandacii sunt unii dintre cei mai comuni si mai persistenti daunatori din locuinte. Prezenta lor nu doar ca este neplacuta din punct de vedere estetic, dar poate avea si consecinte grave asupra sanatatii.

Aceste insecte sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a se adapta la cele mai diverse conditii de mediu si pentru a se inmulti intr-un ritm alarmant.

Cat de repede se inmultesc gandacii?

Femelele de gandac depun ouale intr-o capsula numita ooteca, pe care o poarta cu ele pana cand sunt gata de eclozare. Ooteca poate contine zeci de oua, iar noile generatii de gandaci pot aparea la scurt timp dupa eclozare. O singura femela de gandac poate depune sute de oua pe parcursul vietii, iar noile generatii pot aparea la scurt timp dupa eclozare. Aceasta rata de reproducere rapida face ca infestatiile cu gandaci sa fie dificil de controlat si sa se raspandeasca rapid in intreaga locuinta.

Factori care influenteaza viteza de inmultire a gandacilor:

  • Specia - Unele specii de gandaci se inmultesc mai rapid decat altele. De exemplu, gandacul rosu de bucatarie este cunoscut pentru rata sa mare de reproducere.
  • Conditiile de mediu - Temperaturile calde si umiditatea ridicata favorizeaza dezvoltarea rapida a oualor si a nimfelor.
  • Disponibilitatea hranei - O sursa constanta de hrana va accelera dezvoltarea populatiei de gandaci.

De ce este important sa stim cat de repede se inmultesc gandacii?

  • Cu cat stim mai repede ca avem o problema, cu atat putem actiona mai rapid pentru a o controla.
  • O infestatie necontrolata se poate raspandi rapid in intreaga locuinta sau cladire.
  • Adesea, un singur tratament nu este suficient pentru a elimina complet o infestatie cu gandaci. Tratamentele repetate sunt necesare pentru a intrerupe ciclul de viata al acestor insecte.

insecticid pentru gandaci

Unul dintre cele mai mari riscuri asociate cu prezenta gandacilor in locuinte este contaminarea alimentelor si a suprafetelor cu bacterii, virusuri si paraziti. Gandacii se hranesc cu resturi de mancare, dejecte si alte substante organice in descompunere, iar in timpul deplasarii lor prin locuinta, raspandesc germeni patogeni pe tot ceea ce ating. Astfel, pot provoca o serie de boli infectioase, precum salmoneloza, dizenteria si holera.

Pe langa riscurile pentru sanatate, gandacii pot provoca si daune materiale. Acestea pot roade hartia, cartile, imbracamintea, mobilierul si alte obiecte din casa. De asemenea, prezenta lor poate provoca reactii alergice la unele persoane, manifestate prin mancarimi, roseata si dificultati respiratorii.

Ce masuri putem lua pentru a scapa de gandaci?

1. Curatenie impecabila si igiena riguroasa:

Prima linie de aparare impotriva gandacilor este o curatenie temeinica si regulata. Gandacii sunt atrasi de resturile de mancare, de murdarie si de umezeala. Asadar, este esential sa mentii casa cat mai curata posibil. Spala vasele imediat dupa masa, sterge suprafetele de lucru, matura si aspira regulat. Arunca gunoiul zilnic si pastreaza cosul de gunoi intr-un loc inchis, departe de zonele in care gatesti sau mananci. De asemenea, sigileaza toate crapaturile si fisurile din podele, pereti si mobilier, pentru a impiedica gandacii sa se ascunda si sa se inmulteasca.

2. Eliminarea surselor de hrana si apa:

Gandacii au nevoie de hrana si apa pentru a supravietui. Prin urmare, eliminarea acestor surse este esentiala pentru a-i tine departe. Pastreaza alimentele intr-o camara inchisa, in recipiente etanse. Nu lasa vase murdare in chiuveta si repara orice scurgeri care pot crea zone umede.

3. Insecticide anti gandaci:

insecticid gandaci

Insecticidele pot fi o solutie eficienta pentru combaterea infestatiilor severe cu gandaci. Exista o varietate de insecticide disponibile pe piata, sub forma de spray-uri, pulberi sau geluri. Inainte de a utiliza orice insecticid, citeste cu atentie instructiunile de pe eticheta si ia masurile de precautie necesare.

4. Capcane si momeli:

Capcanele lipicioase si momelile cu otrava pot fi eficiente in capturarea si uciderea gandacilor. Aseaza capcanele in locurile unde ai observat prezenta gandacilor, de exemplu, in spatele frigiderului, sub chiuveta sau in dulapurile de bucatarie. Momelile cu otrava trebuie folosite cu prudenta, departe de copii si animale de companie.

5. Dezinsectie profesionala:

Daca infestatia cu gandaci este prea mare sau daca nu reusesti sa o controlezi prin metode casnice, este recomandat sa apelezi la serviciile unei companii de dezinsectie. Profesionistii in domeniu dispun de echipamente si produse specializate care pot elimina rapid si eficient gandacii.

4 Solutii anti gandaci foarte eficiente!

Insecticid Max Forte

Insecticid Max Force IC gel - unul dintre cele mai bune insecticide

  • Max Force IC gel este o momeala insecticida avand drept substanta activa imidacloprid-ul, un neonicotinoid de generatia a II-a ce actioneaza asupra receptorilor acetilcolinici din membrana post-sinaptica
  • Extrem de eficient in combaterea principalelor specii de gandaci de bucatarie
  • Max Force IC gel este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu are miros, nu este iritant, motive pentru care este recomandat cu precadere pentru aplicarea in incintele sensibile
  • Actioneaza eficient, pana la 4 luni, datorita efectului in cascada
  • Remanenta: 12 - 16 saptamani, gelul isi pastreaza atractivitatea si activitatea insecticida

Timpul de actiune si activitatea biocida: dupa 24 de ore de la tratament se vor observa primii gandaci morti care, pe cat posibil, vor trebui sa fie lasati pe loc. Gandacii, prin natura speciei, se hranesc cu excrementele semenilor sau cu cadavrele celor morti, iar tratamentul cu MaxForce®IC foloseste acesta caracteristica in generarea unui efect de domino.

Studiile efectuate au aratat ca un 1 gr. de MaxForce omoara, in 48 de ore, circa 200 gandaci prin contact direct si, in 5-7 zile, peste 1000 prin efectul “in cascada”, atingand o eficacitate de 100% in maxim 7 zile de la prima aplicare.

Insecticid Magnum gel - eficient in combaterea principalelor specii de gandaci de bucatarie

gel antigandaci Magnum gel

  • Magnum gel este un insecticid gel, de culoare maro, ce are ca substanta activa imidaclopridul, destinat combaterii gandacilor de bucatarie din spatiile publice, restaurante, bucatarii, depozite, apartamete si case, spatii de birouri, etc.
  • Magnum este o momeala insecticida formulata ca gel cu atractanti alimentari si feromoni sexuali, incluzand repelentul de gust Bitrex pentru o utilizare sigura.
  • Magnum actioneaza eficient, pana la 3 luni.

Magnum se aplica sub forma de picaturi cu diametru de 0.5 centimetri (0,1 grame) in urmatoarele locatii:

  1. Locuinte individuale: cu precadere in bucatarii, debarale, camari - locuri in care sunt depozitate alimente - dar si in perimetre cu umezeala si temperatura ridicata (bai) sau in alte zone umede, calde si intunecate;
  2. Incinte comerciale: restaurante, hoteluri, terase, super-marketuri, baruri, etc.
  3. Spatii publice: inclusiv cele utilizate 24 din 24 cum ar fi spitalele, policlinicile, scolile, gradinitele, cladiri de birouri, mall-uri, magazine, mijloace de transport (auto, avioane, trenuri, autocare), lifturi.
  • Gandacul mare de bucatarie sau gandacul american (Periplaneta americana)
  • Gandacul rosu (Blattella germanica);
  • Gandacul negru (Blattella orientalis)

Insecticidul Magnum gel este foarte apetisant si are un efect intarziat care permite substantei toxice sa ajunga in CUIB. Ucide toata populatia de gandaci (mai mult de 50 de gandaci pentru fiecare bob de insecticid aplicat).

Insecticid K-Othrine WG 250 - combate principalele specii de tantari, muste, gandaci de bucatarie, purici, capuse, plosnite, viespi

insecticid gandaci K-Othrine

K-Othrine WG 250 este un insecticid piretroid cu eficacitate deosebita impotriva intregului spectru de insecte daunatoare zboratoare si taratoare (muste, tantari, molii, viespi, dar si a paianjenilor, gandacilor de casa, furnicilor, puricilor.)

  • K-Othrine WG 250 este ambalat in 20 g de tip “single dose” (pentru o singura utilizare) - se amesteca in 8 litri apa.
  • Asigura folosinta imediata - in doar cateva ore de la aplicare – a spatiului tratat
  • Formularea speciala – granule – favorizeaza o remanenta prelungita
  • Nu contine solventi, este biodegradabil, are fotostabilitate mare, nu pateaza, nu lasa urme vizibile dupa aplicare
  • Activitate biocida: produsul actioneaza prin contact si ingestie, asigurand un efect de soc si un timp de actiune indelungat cu o eficacitate intre 96,2% si 100%.

Aplicarea amestecului ce contine K-Othrine WG 250 trebuie facuta rezidual, cu ajutorul unei pompe cu presiune scazuta, avand grija ca aceasta sa fie uniforma, pe toata suprafata ce trebuie dezinfestata.

Insecticid Solfac Trio EC 140 - Insecticid piretroid cu o eficacitate ridicata impotriva tuturor artropodelor (gandaci, tantari, muste)

insecticid gandaci Solfac

Solfac Trio EC 140 se utilizeaza in zonele casnice, comerciale si industriale, in interior si exterior.

In interior, pentru tratamente insecticide de remanenta (mai multe saptamani) in case, blocuri, hoteluri, restaurante, spitale, fabrici alimentare, scoli si gradinite, ferme de animale, garaje, poduri si depozite, iar in exterior, in zone publice (parcuri, aliniamente, zone verzi, direct pe vegetatie) si in exteriorul cladirilor.

Cum se aplica Solfac Trio EC 140?

  • Pulverizati prin aplicare punctuala pe crapaturile si zonele greu accesibile unde se pot adaposti insectele. Acordati atentie speciala usilor, geamurilor, crapaturilor si zonelor greu accesibile, precum si altor puncte de intrare utilizate, de obicei, de insecte, precum si zonelor din spatele sau de sub echipamentele tehnice, echipamentele de bucatarie sau tevi.
  • In caz de infestare, stropiti pe crapaturile si zonele greu accesibile din suprafetele adiacente ale peretilor si podelelor.
  • Stropiti covoarele infestate si acordati atentie in special marginilor mochetelor.
  • Utilizati in zonele ocupate continuu ca tratament pentru crapaturi si zone greu accesibile.
  • Actioneaza instantaneu, in momentul aplicarii, producand o mortalitate de 95-100% pe o perioada de peste 91 zile.

Dupa aplicare , nu se acceseaza spatiul tratat timp de 24-48 ore, interval necesar pentru generarea efectului biocid al produsului insecticid. Spatiul tratat trebuie aerisit 1-2 ore, dupa prima accesare. Daca este necesar, o eventuala reaplicare se poate face dupa 3-7 zile de la prima aplicare.

Prevenirea reaparitiei gandacilor

gandaci de bucatarie

Chiar si dupa ce ai scapat de gandaci, este important sa iei masuri pentru a preveni reaparitia lor. Continua sa mentii o curatenie impecabila, sa inspectezi periodic locuinta pentru a identifica orice semne de infestare si sa sigilezi toate crapaturile si fisurile.

Este important sa retii ca eliminarea completa a gandacilor poate dura ceva timp si poate necesita tratamente repetate. Rabdarea si persistenta sunt esentiale in lupta impotriva acestor daunatori.

Daca ai probleme cu plsonitele d epat, atunci afla din articolul Cele mai bune insecticide pentru a scapa de plosnite de pat cum sa scapi de ele eficient si sigur.