Categorii

Zarna (Solanum nigrum) - Inmultire si combatere

Aspect - Raspandire - Combatere


Zarna

Zarna (Solanum nigrum)

Zarna este o planta dicotiledonata ce face parte din familia Solanaceae si mai poate fi gasita si sub denumirile urmatoare: solan si umbra noptii.

Zarna (Solanum nigrum) are tulpinile puternic ramificate, frunzele sunt ovale si adanc segmentate si au o culoare verde-inchis spre maroniu.

Zarna are flori de culoare alb-violet, iar fructele sunt sferice si lucioase si de culoare rosie spre neagra. Zarna infloreste in lunile iunie-octombrie, iar partile aeriene ale plantei se recolteaza la inceputul procesului de inflorire.

Puteti observa Zarna (Solanum nigrum) si pe locurile cultivate, in paduri sau pe drumurile de campie.

Aceasta buruiana se inmulteste cu ajutorul semintelor, iar radacina este pivotanta si scurta. Zarna este indicatoare de azot.

Zarna poate produce pana la 500 de seminte per planta. Cotiledoanele plantei sunt ovale, au varful alungit si marginile intregi cu nervura principala vizibila.

Pentru a putea combate Zarna puteti utiliza erbicidele de mai jos. Intrucat aceasta este o buruiana care poate afecta culturile langa care se dezvolta cel mai recomandat este sa incercati pe cat posibil sa tineti cultura/gradina dumneavoastra curata si cat mai aerisita.

Zarna – Metode de combatere cu ajutorul erbicidelor:

  • Galigan 240 EC – Acesta este un erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor la floarea soarelui, ceapa, usturoi, etc. In cazul in care se aplica preemergent, acest erbicid formeaza o pelicula la suprafata solului care este absorbita de buruienile care sunt in proces de rasarire.
  • Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.
  • Titus 25 DF – Acesta este un erbicid sistemic ideal pentru combaterea buruienilor anuale si perene.

Citeste acum si articolul despre Rocoina.

Produse recomandate